Pühademuusika kõlab Jõhvi kontserdimajas aasta lõpuni

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Eesti rahvusmeeskoor esitab 20. detsembril Põhjamaade jõulumuusikat.
Eesti rahvusmeeskoor esitab 20. detsembril Põhjamaade jõulumuusikat. Foto: Jaan Krivel

Aasta kahte viimasesse nädalasse mahub Jõhvi kontserdimajas kolm kontserti: lavale astuvad Eesti rahvusmeeskoor, Liisi Koikson, Vaiko Eplik ja Priit Võigemast ning Tallinna kammerorkester.

Teisipäeval, 20. detsembril esitab Eesti rahvusmeeskoor Põhjamaade jõulumuusikat. Dirigeerib Ingrit Malleus, kes osales 2019. aastal Eesti noorte koorijuhtide konkursil, olles üks neljast finalistist ning pälvides Eesti rahvusmeeskoori eripreemia. Dirigeerimise kõrvalt osaleb Malleus vabakutselise lauljana Euroopa kooriakadeemias ja kammerkooris Voces Musicales.

Nädal hiljem, 27. detsembril astuvad publiku ette Vaiko Eplik, Priit Võigemast, Liisi Koikson ja Vanalinna hariduskolleegiumi keelpilliorkester.

Põhiline väärtus, mida Epliku-Võigemasti värske koostöö endas peidab, on Eesti popmuusika paremiku pühitsemine. Kaks Rapla noormeest, kes otsustasid teha 1996. aastal bändi Joyguns, tulid veerand sajandit hiljem uuesti kokku ning said valmis plaadi "Sel suvekuul", mis teeb kummarduse eesti popiklassikale, näiteks Toivo Kurmetile, Uno Naissoole ja Kustas Kikerpuule.

Kontserdil liituvad duoga Liisi Koikson, kes on kaastegev ka plaadil, ning Vanalinna hariduskolleegiumi keelpilliorkester Rasmus Puuri juhatusel, kelle orkestriseaded lisavad Joygunsi lugudele uusi kihistusi.

30. detsembril tuleb taas traditsiooniline aastalõpukontsert koos Tallinna kammerorkestriga. Sel korral astub orkestri ette tunnustatud ja särav pianist Irina Zahharenkova, dirigendipuldis Kaspar Mänd. Kavas on Britten, Mendelssohn ja Beethoven.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles