Valges saalis kõlavad ukraina laulud ja luuletused

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Folklooriansambel Perelaz esitab laupäevasel kontserdil kevadlaule.
Folklooriansambel Perelaz esitab laupäevasel kontserdil kevadlaule. Foto: Erakogu

Laupäeval, 11. märtsil kell 13 saab Kohtla-Järve põlevkivimuuseumi valges saalis nautida Ukraina kaasmaalaskonna laupäevakooli Namõsto ja folklooriansambli Perelaz kontserti. Sissepääs on tasuta.

Ukraina kaasmaalaskond Dva Koljorõ avas laupäevakooli Namõsto (ukraina keeles "helmed") möödunud aastal. Seal harjutamas käivad 5-12aastased lapsed ja nende vanemad kutsuvadki eeloleval laupäeval linlasi üheskoos kevadet tervitama.

Dva Koljorõ juhi Tatjana Ivuškina sõnul kõlavad kontserdil "Ja ongi kevad käes" ukraina laulud ning Tarass Ševtšenko, Lesya Ukrajinka ja teiste kuulsate Ukraina poeetide luuletused.

Trio Perelaz loodi 2016. aastal. Ansambli muusikaline juht on viiuldaja ja vokalist Vladimir Potapenko, Tatjana Ivuškina laulab ning Boriss Tutuka laulab ja mängib kitarri. Kollektiiv esitab ukraina autori-, rahva- ja tavandilaule ning tutvustab publikule rahvamänge ja -tantse. Oma tegutsemisaastate jooksul on see loomekollektiiv saanud tuntuks nii Eestis kui ka Soomes, Poolas, Lätis ja Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles