Kiviõli kunstnikku Aleksandr Maierovit inspireerib loodus

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Täiskasvanute stuudio juhataja Aivar Rihkrand (paremal) on veendunud, et maalimisega pole kunagi hilja algust teha. Seda kinnitab ka tema õpilase saavutatud edu.
Täiskasvanute stuudio juhataja Aivar Rihkrand (paremal) on veendunud, et maalimisega pole kunagi hilja algust teha. Seda kinnitab ka tema õpilase saavutatud edu. Foto: Erakogu

Laupäeval avati Kiviõli kunstide kooli galeriis Aleksandr Maierovi esimene isikunäitus. Joonistamine ja maalimine on teda huvitanud kogu elu, ent pintslid ja värvid võttis ta tõsiselt kätte alles täiskasvanueas.

Aleksandr Maierov on mitmekülgne maalikunstnik, kes katsetab eri tehnikaid ja stiile. Näitusel on väljas 22 maali, mis on valminud viimase viie aasta jooksul.

Paljud tema tööd on tallel erakogudes. Kaks suurt maali, mis valmisid Kiviõli põlevkivikeemiatehase territooriumil peetud plenääril, kinkis ta eelmisel aastal põlevkivimuuseumile.

Maierov armastas joonistada juba lapsepõlves, astus isegi kunstiinstituuti, ent elu keerdkäigud ei võimaldanud tal seal õppida. Aga unistus elas edasi ning 65aastaselt pensionile jäädes tekkis tal rohkem aega oma unistuse elluviimiseks ning Maierov hakkas maalima. Toona avas elukutseline kunstnik Aivar Rihkrand Kiviõlis täiskasvanute kunstistuudio, kust Maierov nii tuge kui ka teadmisi ja oskusi sai.

"Sellest ajast peale olengi loonud. Armastan maalida maastikke, eriti merd − olin oma ajal meremees. Meeldib meie Uljaste järv," rääkis ta. "Meil on igal pool väga palju ilusaid paigakesi, mida tahaks jäädvustada. Kunagi pole hilja alustada: hobi aitab pensionäri argipäevi kaunimaks muuta ja kingib rohkelt emotsioone."

Aleksandr Maierov katsetab eri stiile ja tehnikaid.
Aleksandr Maierov katsetab eri stiile ja tehnikaid. Foto: Erakogu

Maierov käis täiskasvanute stuudios harjutamas neli aastat ning astub sealt nüüdki mõnikord läbi, et nõu küsida või lihtsalt mõttekaaslastega suhelda.

Aivar Rihkrand on oma õpilase edusammude üle rõõmus: Kiviõlis avatud näitus on pälvinud rohkelt vaimustunud vastukaja ning see innustab jätkama. Aleksandr Maierovi sõnul on tal ideid palju ning kindlasti tuleb ka uusi näitusi.

Kiviõlis saab Maierovi loominguga tutvuda 17. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles