Külla tuleb akordion tšelloga või vastupidi

Põhjarannik
Copy
Sellist kooslust, nagu pakuvad Momir Novaković ja Theodor Sink, kuuleb väga harva.
Sellist kooslust, nagu pakuvad Momir Novaković ja Theodor Sink, kuuleb väga harva. Foto: Kaupo Kikkas

Pühapäeval, 23. aprillil jõuavad Jõhvi kontserdimaja kammersaali kaks noort ja andekat interpreeti ehk duo Theodor Sink (tšello) ja Momir Novaković (akordion).

Sellist kooslust kuuleb väga harva. Theodor Sinki ja Momir Novakovići akordioni- ja tšelloduo tegutseb alles aastast 2020. Nad on osalenud mitmetel muusikaüritustel ja festivalidel Baltimaades ning 2023. aastal ilmub esimene album "Altered Constructs".

Theodor Sink on mitmekülgne interpreet, kes tegutseb nii solisti, kammermuusiku kui ka orkestrandina. Ta on lõpetanud Tallinna muusikakeskkooli, Eesti muusika- ja teatriakadeemia ning Sibeliuse akadeemia. Ta on osalenud mitmetel meistrikursustel ning pälvinud arvukalt laureaaditiitleid nii kodu- kui välismaistel konkurssidel. Aastast 2017 on Theodor Sink ERSO tšellorühma kontsertmeister.

Momir Novaković on Eestis tegutsev Serbia päritolu akordionist. Ta on tuntud solisti ja kammermuusikuna, kes on esinenud erinevatel festivalidel ja üritustel üle maailma ning võitnud üle 40 auhinna rahvusvahelistel muusikakonkurssidel.

Momir Novakovic on lõpetanud kiitusega Kragujevaci muusikakooli Serbias ning omandanud muusikakunstide magistrikraadi Šveitsis Luganos Conservatorio della Svizzera Italianas. Praegu õpetab ta akordionimängu nii Eesti muusika- ja teatriakadeemias kui ka Tallinnas Lasnamäe muusikakoolis.

Kontserdil "Rhythms of Doubt" tulevad ettekandele Schuberti Arpeggione sonaadi 1. osa, Grigorjeva "Palve", "Kahtluse rütmid" ja Piazzolla "Oblivion".

Kontserdi korraldavad Heino Elleri muusikakool ja SA Festivitas Canens ning seda toetavad kultuuriministeerium ja kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles