Saka piknikulava mehine hooaeg algab sel pühapäeval

Põhjarannik
Copy
Sakale Posti talu õue perekond Nõmmiste rajatud piknikulava on kujunenud Ida-Virumaal menukaks suvemuusika nautimise paigaks.
Sakale Posti talu õue perekond Nõmmiste rajatud piknikulava on kujunenud Ida-Virumaal menukaks suvemuusika nautimise paigaks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Saka külas Posti talus elava Toomas Nõmmiste perekond teeb sel pühapäeva õhtul oma õuel algust piknikulava suvekontsertide sarjaga, kus esimestena astuvad üles flamenkolikku muusikat esitavad Pääru Oja ja Indrek Kruusimaa.

Võrreldes kahe eelmise hooajaga, on tänavu piknikulava esinejate mõistes meeste aasta. "Kõigil kümnel kontserdil on sel aastal solistid mehed," ütles Nõmmiste.

Kontserdid toimuvad kahe- kuni kolmenädalaste vahedega pühapäeviti. Tänavuses programmis on teiste seas Lauri Liiv & Olav Ehala, Marten Kuningas & Robert Linna, ansambel Tuberkuloited, Artjom Savitski ja mitmed teised. Hooaja lõpetab 17. septembril toimuv üllatuskontsert, mille esineja saab publik teada vahetult enne kontserti.

Et pühapäeviti pole kontserdi ajaks Saka külla bussiga võimalik jõuda, paneb Nõmmiste sel aastal käima ka kontserdibussi, mis väljub kell 17 Jõhvi raamatukogu juurest ning peatub Kohtla-Järvel kell 17.15 Prestone keskuse ja kell 17.20 Kalevi tänaval vana apteegi juures. Buss toob külastajad ka Kohtla-Järvele ja Jõhvi tagasi.

Toomas Nõmmiste sõnul on kontserdisarja korraldamisel nagu varemgi ametis kogu perekond ning artistid on samuti valitud selle põhjal, mis perele ja sõpradele meeldib. Varasemad aastad on näidanud, et nende maitse meeldib teistelegi. Mullu külastas kontserte üle tuhande inimese. Külalistele pakutakse oma talus valmistatud kooke, salateid ja jooke.

Oma taluõuel kontsertide korraldamine saigi alguse mõned aastad tagasi, kui Nõmmiste kutsus oma sünnipäevale esinema kitarrist Paul Neitsovi. Et kohaletulnutele see meeldis ja tekkis mõnus õhkkond, julges ta järgmisel aastal juba suuremalt ette võtta. 2021. aasta kevadel ehitas ta ise ka lava ja tegi kümme kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles