Kohtla-Nõmme kogukond austab oma aukodanikke tänuretkega

Põhjarannik
Copy
2010. aastal Kohtla-Nõmme valla aukodanikuks nimetatud Urve Kilk sai viis aastat hiljem oma nimega pingi.
2010. aastal Kohtla-Nõmme valla aukodanikuks nimetatud Urve Kilk sai viis aastat hiljem oma nimega pingi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel laupäeval käiakse Kohtla-Nõmmel kõigi endise valla aukodanikele paigaldatud tänupinkide juures ja räägitakse nende inimestega seotud lugusid.

Kümmekond aastat tagasi olid nimelised pingid otsekui moeasi, neid paigaldati igas omavalitsuses. Hiljem jäid need suuresti unarusse.

"Suure valla taustal on eriti oluline, et väikese asula aukodanikud au sees püsiksid," ütles üks tänuretke eestvedajaid, kohaliku kogukonnagrupi liige Erika Kõllo ettevõtmise põhjuseks.

Aukodanikke on Kohtla-Nõmmel kuus: Laine Toomsalu, Richard Rooden, Aadu Kukk, Rein Mäe, Urve Kilk ja Enn Käiss. Lisaks neile on kaevandusmuuseumi juures oma nimega pink ka endistel vallajuhtidel Illart Joolil ja Ain Luugil, kes muuseumi sünnile väga palju kaasa aitasid.

Tänuretk algab laupäeval kell 11 rahvamaja juures, kus pannakse üles Kohtla-Nõmme kujunemislugu tutvustav infotahvel. Tahvlil on ka QR-kood, mille abil saab tulevikus iga huviline pinkide retke ise ette võtta.

Infotahvlit tutvustab ajaloolane Vallo Reimaa, juttu tuleb ka kohalikust ajalooringist, koostööst Eesti rahva muuseumiga ja Viru instituudi tegemistest.

Tänuretk algab sealsamas rahvamaja juures ja lõpeb kaevandusmuuseumi ees, kus kirjadega plaadi saab veel üks pink: tänupink Kohtla kaevanduse kaevuritele.

Kogukond ootab kaasa kõndima kõiki huvilisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles