Laupäeval toimetavad Toila pargis kunstnikud

Copy
Toila pargis on rohkelt maalilisi paiku, mida jäädvustada.
Toila pargis on rohkelt maalilisi paiku, mida jäädvustada. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Laupäeval, 29. juulil on kõigil Toila pargis jalutajail võimalik oma silmaga vaadata, kuidas kunstnike käe all kaunid maalid sünnivad.

Kiviõli ja Kohtla-Järve kunstnike suvine vabaõhumaalimine toimub tänavu Toilas. Eelmise aasta juulis kogunesid maalikunstnikud traditsiooniliselt Valastele, tänavu aga otsustasid asukohta vahetada ning kutsusid kolleegid Toila Oru parki, kus leidub samuti rohkelt maalilisi paiku ja objekte, mida jäädvustada.

Üleskutsele plenääril osaleda vastas ligi kakskümmend kunstnikku, neist umbes pooled Kiviõlist. Kunstnikud maalivad kella 11-15 ning seejärel kinnitavad Mererestos keha, tutvuvad kolleegide visanditega ning jagavad muljeid ja kogemusi.

Juulikuu viimasel laupäeval peetava plenääri traditsioon sündis pandeemia ajal, mil galeriid olid suletud ja inimesed suurte seltskondadena koguneda ei tohtinud. Et üksluiseid päevi kuidagi mitmekesistada, tulid Kohtla-Järve ja Kiviõli kunstnikud välja ideega korraldada Valastel vabaõhumaalimine.

"Kõik õnnestus suurepäraselt: maalisime rohkelt merevaateid, panime need hiljem näitusele välja ning otsustasime, et suveharjal toimuvast kohtumisest peab saama traditsioon," rääkis üks korraldajatest Aivar Rihkhand.

Tagasi üles