Jõhvi publikut naerutab maailmakuulus meeste balletitrupp

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Les Ballets Trockadero de Monte Carlot näeb Jõhvi kontserdimajas 26. augustil.
Les Ballets Trockadero de Monte Carlot näeb Jõhvi kontserdimajas 26. augustil. Foto: www.trockadero.org

Jõhvi kontserdimajja jõuab laupäeval, 26. augustil Les Ballets Trockadero de Monte Carlo, kelle leivanumber on klassikaline ballett humoorikas võtmes.

Eestis tuleb kaks etendust, lisaks Jõhvile veel Tallinnas. Korraldaja, endine Eesti balleti juht ja tipptantsija Toomas Edur kinnitas, et Eestis näeb sellisel tasemel tantsijaid harva.

The Trocksi, nagu truppi hellitavalt kutsutakse, asutasid 1974. aastal balletientusiastid, kes soovisid pakkuda klassikalist balletti humoorikalt ja nii, et kõiki rolle esitavad mehed.

Trupi tähelend sai alguse Off-оff-Broadway teatrites New Yorgis, kus nad esinesid küll väikestes saalides, kuid said nii kriitikutelt kui ka publikult sooja vastuvõtu osaliseks. Praeguseks on The Trocks esinenud mitmekümnes riigis ja enam kui 600 linnas üle maailma.

Trupi repertuaar on väga mitmekesine ning sisaldab tuntud palasid sellistest klassikalistest ballettidest nagu "Luikede järv", "Paquita", "Pähklipureja", "Don Quijote", "Giselle". Samuti parodeerivad nad vaimukalt kuulsaid koreograafe. Eestisse tuleb trupp ühe oma parema kavaga, kuhu kuulub ka Tšaikovski balleti "Luikede järv" teine vaatus.

"Trockadero trupp teeb oma etteasteid sügava emotsiooniga. See ei ole mingi odav paroodia, farss, vaid maitsekalt tehtud," ütles Toomas Edur.

Tema sõnul on etendus suurepärane viis lõpetada suve ning saada positiivseid emotsioone enne kooliaasta ja sügise algust. "Etendusel saab tõesti näha head, kvaliteetset tantsu, ka naerda. Need ovatsioonid igal nende etendusel räägivad enda eest."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles