Jõhvi kirikus avati sõjavastaste filmide festival

Copy
Pavel Gavrilin usub, et kunst aitab maailma paremaks muuta.
Pavel Gavrilin usub, et kunst aitab maailma paremaks muuta. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

23.-30. augustini Jõhvis peetaval esimesel rahvusvahelisel sõltumatute sõjavastaste filmide festivalil linastub üle 300 lühi- ja täispika filmi, toimuvad loomekohtumised näitlejatega ning ansambli Nogu Svelo! kontsert.

Festival avati Jõhvi Mihkli kirikus, kuna korraldaja, produtsent Pavel Gavrilin peab seda kohta sümboolseks, nimetades Jõhvi keskust ja kirikut jõupaigaks.

"Näitame eri formaadis sõltumatuid filme − dokumentaalfilmidest videoklippideni −, mille on filminud režissöörid maailma eri paigust ning mis kajastavad sõdade tagajärgi ja nende mõju tavainimeste elule," rääkis Gavrilin. "Tahaks uskuda, et kunst on üks moodus kõigile edasi anda, et inimkond suudab ja võib leida võimaluse muuta meid ümbritsev maailm rahulikumaks ja turvalisemaks paigaks. Liituge meie festivaliga ning panustage koos meiega rahumeelsesse tulevikku."

Filme näidatakse Jõhvi kontserdimajas, Apollo kinosaalis ja Eesti Põlevkivi endises kontoris Jaama tn 10. Festivali raames toimuvad ka loomingulised kohtumised artistidega ja ansambli Nogu Svelo! kontsert.

Kõik festivaliüritused on tasuta, kuid pilet tuleks sellegipoolest muretseda, sest kohtade arv saalides on piiratud. Piletid on praeguseks peaaegu otsas, kuid väike hulk vabu kohti on veel saadaval. Suurimat publikuhuvi on äratanud loomingulised kohtumised.

Abiprodutsent Varvara Mamagulishvili kinnitas, et kui keegi tuleb kontserdile või kinno ilma piletita, siis lubatakse ta ikka sisse, kui saalis on vabu kohti.

Loomingulised kohtumised artistidega on vene keeles. Ürituste ajal saab teha ka annetusi Ukraina toetuseks.

Festivali kava ja piletid leiab veebilehelt https://filmfreeway.com/Anti-WarIndependentInternationalFilmFestival/tickets

Tagasi üles