Jõhvi linnagaleriis näeb tikandi kunsti harmoonias

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Unikaalset tikkimistehnikat tutvustati Jõhvi galeriis ka neli aastat tagasi, ent käsitöömeistrite oskused arenevad edasi ning nad on valmis publikut taas üllatama.
Unikaalset tikkimistehnikat tutvustati Jõhvi galeriis ka neli aastat tagasi, ent käsitöömeistrite oskused arenevad edasi ning nad on valmis publikut taas üllatama. Foto: Erakogu

Teisipäeval, 5. märtsil kell 16 avatakse Jõhvi linnagaleriis Galina Perova tikkimiskooli näitus "Nõela ja niidi laul: tikandi kunst harmoonias". Näitusel saab vaadata Perova enda ja tema õpilaste originaalsetes tikkimistehnikates loodud töid, sissepääs on tasuta.

Oma näputöö panevad näitusele välja Narva, Jõhvi, Sillamäe ja Tallinna käsitöömeistrid, kes on eri aegadel Galina Perova juures tikkimiskunsti õppinud. Nüüd näitavad nad ka laiemale publikule, et nõela ja niidiga osavalt tegutsedes on võimalik luua kauneid ehteid, aksessuaare ja sisustusesemeid.

Ekspositsioonis on erisugustes tehnikates valminud tööd alates traditsioonilisest ristpistest ja gobelääntikandist kuni mahuliste tikanditeni, kus kombineeritud eri tehnikad ja materjalid. Erilist tähelepanu pööratakse 18. sajandi Itaaliast pärit Bargello stiilile − see võtab näitusesaalis enda alla keskse koha ning tutvustab selle laialdasi kasutusvõimalusi interjööris ja peentes aksessuaarides.

"Meie tööd on tehtud ja kujundatud erilise tähelepanuga detailidele ja traditsioonidele ning neis on taaselustatud 17.-18. sajandist pärit tehnikad," sõnas Galina Perova.

Näituse avamisel saab kuulda ekspositsioonis olevate tööde valmimislugusid, suhelda käsitöömeistritega, laadida end positiivse energiaga ning õppida nii mõndagi huvitavat tikkimise kohta. Lisaks saab uudistada Galina Perova perekonna muuseumist pärit eksponaate, mis juba üle 100 aasta vanad.

Näitus jääb avatuks 31. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles