Kohtla külas hukkus majapõlengus mees

Erik Kalda
, ajakirjanik
Uuendatud 20. märts 2024, 21:56
Copy
Kohtla külas põlenud aiamaja, milles hukkus inimene.
Kohtla külas põlenud aiamaja, milles hukkus inimene. Foto: Päästeamet

Ööl vastu kolmapäeva hukkus Kohtla külas toimunud aiamaja põlengus meesterahvas. 

20. märtsil kell 2.26 sai häirekeskus teate, et Toila vallas Kohtla külas põleb maja, katusest oli leek väljas ja majas võis olla inimene. Tegemist oli teataja poja majaga, teataja ise elab kõrvalmajas.

Esimesena kell 2.34 kohale jõudnud Kohtla-Järve päästemeeskond nägi juba eemalt leegiga põlevat maja. Suitsusukeldusvarustusega päästjad olid koheselt valmis alustama inimese otsinguga, kuid kuna maja oli leeke täis, siis majja siseneda ei olnud võimalikja alustati kustutustöödega.

Põles ühekorruseline 40 ruutmeetrine väike aiamaja. Kell 3.26 oli tulekahju lokaliseeritud ja päästjad tõid majast välja hukkunud meesterahva.

Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja uurimine.

Käesoleval aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud juba 21 inimest, Ida-Virumaal neli.

Sündmuskohal käinud Ida päästekeskuse peainspektor selgitas välja, et põleng sai alguse abihoone elutoa voodist ja põlengu põhjustas hooletu suitsetamine. Hoone põlengust andis märku koer, kelle haukumise peale kõrval asuvas elumajas pererahvas üles ärkas. Peremees püüdis põlevast hoonest 55aastast meesterahvast välja tuua, kuid tule kiire leviku tõttu ei õnnestunud tal hoonesse enam sisse pääseda.

Põlenud hoonest ei leitud suitsuandurit ning suitsu- ja vingugaasiandur puudus ka kõrval asuvas eluhoones, kuhu päästjad lähevad lähipäevil kodunõustamist tegema ja paigaldavad majja kohustuslikud andurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles