Jõhvi kontserdimaja hooaja lõpetab lätlaste menuansambel Dagamba

Põhjarannik
Copy
Dagambale on toonud publikumenu oskus ühendada klassikat ning rokk- ja popmuusikat.
Dagambale on toonud publikumenu oskus ühendada klassikat ning rokk- ja popmuusikat. Foto: Eesti Kontsert

Eesti Kontserdi hooaja lõppkontsert toob reedel, 3. mail Jõhvi publiku ette ansambli Dagamba, kes ühendab oskuslikult klassika- ja popmuusikamaailma.

Lätlaste ansambli Dagamba kontserdid Eestis on olnud erakordselt edukad. Kodustel kontsertidel on nad esinenud tõeliste superstaaridena lausa suurtel staadionilavadel. Publikumenu on toonud oskus ühendada klassikat ning rokk- ja popmuusikat.

Dagamba kontsertidel on palju väga erinevat publikut, kes vaimustub virtuoossest esitusest, rokilikust energiast ning klassikalise muusika aegumatust puudutusest.

Dagamba viimane heliplaat ja kava "Bach Against the Machine" jõudis avalikkuse ette eelmisel kevadel ja kogub tuure Euroopa kontserdilavadel. Kava inspiratsiooniallikateks on Johann Sebastian Bachi pärand ning mõjukas Ameerika rokkansambel Rage Against the Machine. Nagu ikka, soovib Dagamba ühendada esmapilgul ühendamatut.

Ansambli tuumiku moodustavad kõrgelt hinnatud klassikalised tšellistid ja lapsepõlvesõbrad Valters Puce ja Antons Trocjuks. Esituskoosseis on järjest täienenud suurepäraste muusikute, sõprade-mõttekaaslastega ning Jõhvis kõlavad lisaks tšellole klaver, trummid ja kontrabass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles