Narva linnapea võttis noorte meremeeste klubi ja laste loomemaja liitmise eelnõu tagasi

Ilja Smirnov
Copy
Üritus Narva noorte meremeeste klubi territooriumil.
Üritus Narva noorte meremeeste klubi territooriumil. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavalitsuse koostatud noorte meremeeste klubi ja laste loomemaja ühendamise eelnõu läbis kõik menetlusetapid, seda arutati emotsionaalselt erinevatel tasanditel ja pidi juba hääletusele minema, kui linnapea Jaan Toots kõnetooli astus ning lakooniliselt teatas, et võtab eelnõu tagasi.

Narva noorte meremeeste klubi ja laste loomemaja on munitsipaalhuvikoolid. Eraldi munitsipaalasutusena on noorte meremeeste klubi tegutsenud 1987. aastast, enne seda oli see alates 1957. aastast Narva pioneeride majas tegutsenud huviring. Käesoleva aasta aprilli alguse seisuga oli noorte meremeeste klubis 209 ja laste loomemajas 1036 õpilast. Eelnõu kohaselt pidanuks noorte meremeeste klubi ja laste loomemaja pärast liitmist 2025. aasta juunist jätkama tööd oma senistes hoonetes, kuid halduslikult saama ühtseks asutuseks.

Narva ametnike poolt haldusprotsesside optimeerimiseks ja raha säästmiseks välja käidud noorte meremeeste klubi reformimise plaan ei meeldinud eriti kellelegi, sealhulgas kohalikele poliitikutele, kes ei soovi linlastele järjekordselt meelehärmi valmistada.

Tagasi üles