Narva Jazz" toob rohkelt üllatusi

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali "Narva Jazz" looja ja korraldaja, saksofonist, pedagoog, bändiliider, helilooja ja arranžeerija, Narva aukodanik Boriss Paršin.
Festivali "Narva Jazz" looja ja korraldaja, saksofonist, pedagoog, bändiliider, helilooja ja arranžeerija, Narva aukodanik Boriss Paršin. Foto: Erakogu

Traditsiooniline rahvusvaheline noorte džässifestival "Narva Jazz" toimub Boriss Paršini juhendamisel juba 1995. aastast peale. Sel korral on festival jaotatud kahele päevale: 27. aprillil kell 18 on festivali avamine Rugodivi kultuurimajas, 4. mail kell 15 suur kontserdiprogramm Geneva kontserdimajas ja kell 19 festivali peakülaliste kontsert Narva kolledžis. 

Igal kevadel kogunevad muusikahuvilised suurele lavale, esitavad erisugustel instrumentidel džässi ja laulavad, moodustades uusi kollektiive ning kaasates sellesse protsessi ka värskeid jõude. Festivali looja ja koordinaatori, Narva tuntud džässmuusiku Boriss Paršini sõnul tõotavad eelolevad kohtumised rohkelt üllatusi, sealhulgas ka talle endale, sest mõningaid muusikuid kuuleb temagi tänavu esimest korda.

"Jagasime "Narva Jazzi" kahe päeva peale ära, et meie melomaanid saaksid kauem muusikat nautida, kontserdid ise aga oleksid lühemad," rääkis Paršin. "Ehkki möödunud aastal astusid paljud kuulajad pärast neljatunnist kontserti minu juurde ning ütlesid, et istuksid meelsasti saalis veel tunnikese, on see minu meelest siiski raskevõitu. Aga nii väga tahaks veelgi rohkem head muusikat pakkuda, eriti noorele põlvkonnale!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles