Positiivset häälestust tuleks hoida

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval viiendat korda toimunud Narva energiajooks purustas taas kõik eelnevad osavõturekordid ja tänavu oli sel päeval üheskoos piirilinnas kõndimas või jooksmas juba üle 4000 inimese.

See üritus on Ida-Viru jaoks tähtis mitmes  mõttes. Maakonnas ei ole ühtegi teist traditsioonilist suurüritust, mis tooks siia korraga mitu tuhat inimest mujalt Eestist. Puhtsportliku aspekti kõrval on energiajooks kujunenud siinse piirkonna turismi- ja mainekujunduse sündmuseks. See annab põhjuse tulla Narvat kaema ja näitab ka üha nõudlikumaks muutuvatele rahvasportlastele, et siingi osatakse tipptasemel suurüritusi korraldada.

Positiivne külg on ka kohalike narvalaste kaasamine. Peakorraldaja Mati Lilliallik, kes on 15 aastat organiseerinud Eesti eri paigus sadu suurvõistlusi, tunnistab, et Narvas energiajooksu korraldamine on puhas lust eelkõige tänu kohalike inimeste toele ja abile.

Ent kõige tähtsam on siiski see, et Narva energiajooks on tõmmanud sportima ka suure hulga Ida-Viru inimesi. Tähtis pole niivõrd see, kas ükskord aastas on stardis neli tuhat või viis tuhat inimest, vaid et see sündmus ärgitaks veelgi rohkem siinseid inimesi tervisespordist hoolima ja regulaarselt trenni tegema.

Seda suundumust soosib ka see, et iga aastaga valmib maakonnas uusi enese liigutamiseks sobivaid paiku. Samuti toimub üha rohkem väiksemaid kohalikke rahvaspordisündmusi, kus osalemine pakub samuti häid emotsioone ja toetab spordi harrastamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles