Ettevõtluse auhinda püüab kaks Ida-Viru ettevõtet

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Fortaco Estonia juht Larissa Shabunova tutvustab ettevõtet majandus- ja taristuministrile Kristen Michalile (vasakul) ja EASi juhile Hanno Tombergile.
OÜ Fortaco Estonia juht Larissa Shabunova tutvustab ettevõtet majandus- ja taristuministrile Kristen Michalile (vasakul) ja EASi juhile Hanno Tombergile. Foto: Matti Kämärä

Ettevõtluse auhinna nominentide seas on Narva metallitöötlusettevõte OÜ Fortaco Estonia ja Kohtla-Järve keemiatehas OÜ Eastman Specialties.

Ettevõtluse auhinda annab välja ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS). Koostöös eri valdkondade asjatundjatega valiti välja kolm paremat ettevõtet viies kategoorias. Hindamise aluseks olid majandustulemused, turundusplaanid, tootearendus ja teised tegurid, mis tagasid ettevõtetele edu. Iga kategooria parimad kuulutatakse välja 13. oktoobril toimuval pidulikul auhinnagalal.

Üle saja uue töökoha

OÜ Fortaco Estonia kandideerib aasta välisinvestori tiitlile. Ettevõte annab tööd 370 inimesele, kes teenivad keskmiselt 1127 eurot, kusjuures kahel viimasel majandusaastal on loodud 129 töökohta. Ettevõtte eelmise aasta müügitulu oli ligi 30 miljonit ja ärikasum umbes pool miljonit eurot.

Viimase kahe aasta investeeringute kogumaht ulatub 2,5 miljoni euroni. Investeeringute eesmärk on olnud tehase võimsuse tõstmine ja tootmisprotsesside automatiseerimine, samuti inimeste koolitamine.

Fortaco Estonia on kunagise sõjatehase Baltiets järeltulija ja kuulub Soome kapitalil põhinevasse Fortaco Gruppi, valmistades metallkonstruktsioone tellijatele üle Euroopa.

Aasta välisinvestori auhinnakategooria eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kes on silma paistnud Eestisse tehtud otseseste välisinvesteeringutega ning panusega majandusellu uute tehnoloogiate ja ärimudelite rakendamise ning kõrge kvalifikatsiooniga töökohtade loomisega.

Panustab kohalikku ellu

OÜ Eastman Specialties valiti kolme nominendi hulka aasta piirkonna ettevõtte kategoorias, kus soovitakse tunnustada neid, kes põhitegevuse kõrvalt panustavad ka kohaliku eluolu arengusse.

OÜ Eastman Specialties müügitulu oli eelmisel aastal ligi 58 miljonit eurot ja ärikasum 7,6 miljonit eurot. Ettevõtte töötajate arv on 163 ja keskmine töötasu 1505 eurot.

USA kontserni kuuluv ettevõte, mis asutati 1995. aastal ärinimega Velsicol Eesti, väärtustab oma töötajaid ning panustab teadlikult piirkonna arengusse. Näiteks usutakse, et kõik tööõnnetused on välditavad, ning selle nimel nähakse kõvasti vaeva. Samuti väärtustatakse terveid eluviise. Neile, kes soovivad suitsetamisest loobuda, jagatakse tasuta plaastreid. Töötajatele pakutakse spordikompensatsiooni, mitmeid vaktsiine jms.

Koostöös Kohtla-Järve linnavalitsusega korraldati heategevusjooks, mille eesmärk on aidata haigete lastega peresid. Pidevalt abistatakse ka lastekodusid. Ettevõttes on oma sponsorluse fond ja TTÜ stipendiumid. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles