JUHTKIRI Repinski kahvel

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Kuulutades sel teisipäeval Põhjarannikus ilmunud arvamusloos üheselt ja selgelt, et Jõhvi kolmekordistab sünnitoetusi ja kehtestab pensionäridele juubelitoetuse, saavutas Jõhvi vallavanem korraga mitu eesmärki. Ta võib küll tagantjärele rääkida, et seda on ebaaus nimetada tema algatuseks ning selle taga on võimuliidus sündinud kokkulepped. Kuid nii Põhjarannikus kui hiljem vallavalitsuse häälekandjas toodi need eeldatavasti suuremale osale elanikest meeldivad sõnumid avalikkuse ette Repinski, aga mitte näiteks volikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Tamara Põlevina nimel. Postiivse sõnumitooja aupaiste võttis vallavanem endale.

"Et toetustega väljatulemine leiab aset vahetult enne riigikogu valimisi, siis seostub see  paratamatult Martin Repinski valimiskampaaniaga - see on nii selgelt läbipaistev." 

Vaevalt on palju neid, kes on  põhimõtteliselt noorte perede või eakate toetamise vastu. Ent uute toetuste sisseviimine ja olemasolevate järsk suurendamine, mis hakkab edaspidi valla eelarvest nõudma suuremaid kulutusi, ei peaks sündima äkiliste otsustena. Need pakutakse välja valimisprogrammides, lepitakse kokku koalitsioonilepingutes. Tuleb arvestada, et mis tahes toetusi kehtestades on neid hiljem sama hästi kui võimatu kaotada või väiksemaks muuta. Seepärast kehtestataksegi neid põhjalikult kaalutledes, aga mitte samamoodi uisapäisa, nagu ühel päeval tuleb mõte, et vallavalitsuses peaks olema neli liiget, siis kuus, siis jälle neli.

Et toetustega väljatulemine leiab aset vahetult enne riigikogu valimisi, siis seostub see  paratamatult Martin Repinski valimiskampaaniaga - see on nii selgelt läbipaistev.  Kui eesmärki teenida sel moel enne valimisi endale populaarsust poleks, võinuks vabalt nende ettepanekutega välja tulla ka märtsis.

Nüüd on aga Repinski pannud oponendid maletermineid kasutades justkui kahvlisse. Ta saab näidata, et tema, õilis hing, tahab teha (avaliku raha eest) head ja kõik, kes mingil põhjusel teda ei toeta, on noorte perede ja eakate inimeste vastu. Lihtlabane, aga osa valijate silmis töötav trikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles