Ossipenko ostis end Tallinna suurimaks prügivedajaks

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Ossipenko.
Nikolai Ossipenko. Foto: Peeter Lilleväli

Jõuliselt Tallinna prügiveoturule sisenenud Ida-Viru suurärimees Nikolai Ossipenko sai enda kontrolli alla juba mõnda aega müügis olnud Eesti suuruselt kolmanda prügivedaja Adelan Prügiveod. Sellega tõusis ta pealinnas suurimaks tegijaks.

Paljudele üllatuseks lõi Ossipenko osaühinguga Ekovir hiljuti Tallinna viie jäätmeveo piirkonna hankel hindadega platsi puhtaks. See tähendab ligi kolmandikku Tallinna prügiveoturust. Lubadused, et sellega laienemised ei piirdu, said kinnitust hiljutise konkurendi ostuga, millega Ossipenko kontroll suureneb juba üle poole Tallinna prügiveoturust, kirjutab Äripäev.

Kahe suure, Ragn-Sellsi ja Eesti Keskkonnateenused (endise nimega Veolia Keskkonnateenused) järel on Adelan Prügiveod püsinud aastaid kolmandal positsioonil.

Äripäeva andmetel on varem Adelani ostuks olnud teisigi huvilisi, kuid seni polnud ettevõte kaubaks läinud. Juriidiliselt on Adelani ostjaks Nikolai Ossipenko venna ja vennanaisega seotud osaühing Larif. Töötajateta firma on seni olnud ärilise tegevuseta. Mulluse ja tunamulluse müügikäibe real seisab ümmargune null.

Ossipenkol oli aga viie Tallinna prügiveopiirkonna võitmise järel vaja siin sillapead, sest seni oli ta tegutsenud ainult Ida-Virumaal.

Ühe Äripäeva allika arvates võisid Adelani omanikud ettevõtte müügist saada kuni miljon eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles