Toomas Ziljov saavutas vallavalitsuse üle lõpliku kohtuvõidu

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kõige eest peab maksma," kavatseb Toomas Ziljov talle veemüügiõiguse andmise arutult pika venitamisega tekitatud kahju vallalt sisse nõuda.
"Kõige eest peab maksma," kavatseb Toomas Ziljov talle veemüügiõiguse andmise arutult pika venitamisega tekitatud kahju vallalt sisse nõuda. Foto: Peeter Lilleväli

Riigikohtu otsus Järve Biopuhastuse kaebust mitte menetleda jõustas ringkonnakohtu otsuse, mis kohustab Jõhvi vallavalitsust uusi vee-ettevõtjaid määrama.

Kaks aastat kestnud kohtuvaidlus OÜ Pesulux ja Jõhvi valla vahel vallavolikogu vee-ettevõtja teeninduspiirkonna määranud otsuse tühistamiseks jõudis lõpule nädal tagasi, kui riigikohus otsustas mitte menetleda kaebust ringkonnakohtu otsuse peale, mis kohustas  Jõhvi vallavolikogu  tühistama oma  2011. aasta aprillikuise otsuse vee-ettevõtja määramise kohta  ning määrama uued vee-ettevõtjad.

"Ootan, millal vald kohtuotsust täitma asub," ütles Pesuluxi juhatuse liige Toomas Ziljov, et selle kohaselt peab vald pärast kahe aasta taguse otsuse tühistamist ning uute vee-ettevõtjate ja nende teeninduspiirkonna määramist Pesuluxile kuuluvad veetorustikud ehitusregistrisse kandma ja neile kasutusloa väljastama.

Ziljov taotles kohtu kaudu lisaks veemüügiõigusele  Malmi ja Pargi tänava piirkonnas ka võimalust oma teeninduspiirkonda laiendada: Narva maantee Konsumi-poolses servas Jewe keskusest linna piirini ja Hariduse tänava vasakpoolses servas. Piirkonnas, kus Pesulux vee-ettevõtjaks määratakse,  tuleb Ziljovi sõnul talle üle anda ka kõik kommunikatsioonid - nii vee- kui kanalisatsioonitorustikud.

"Nüüd avaneb mul võimalus hakata oma klientidele Vasavere veehaarde vett müüma," lubas Ziljov seda õigust juba lähemal ajal taotlema hakata.

Jõhvi vallavalitsuses ei soostunud eile keegi rääkima, millised on vallavõimu edasised tegevused kohtuotsuse täitmisel. Abivallavanem Eduard Rae märkis, et kõigepealt peab vallavalitsus kokku tulema ja otsustama, kuidas edasi toimida.

"Kohtukulude tasumist ootan ka," viitas Toomas Ziljov kohtuotsuse punktile, mille järgi Jõhvi vallavalitsus koos OÜga Järve Biopuhastus peab Pesuluxile maksma õigusabikulude katteks ühtekokku 4870 eurot.

Ziljov kavatseb vallalt sisse nõuda ka talle tekitatud materiaalse kahju; küsitav summa võib tema sõnul küündida saja tuhande euroni.

"Olen oma veetorustikesse väga palju investeerinud, aga valla ebamõistlike otsuste tõttu pole  saanud neid kasutada," põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles