NÄDALA KUJU Eva Adamson

Põhjarannik
Copy
Eva Adamson.
Eva Adamson. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Maleva põhikooli otsus minna juba järgmisest õppeaastast kõigis klassides üle eestikeelsele õppele, kuigi seadus nõuab seda esialgu vaid esimeses ja neljandas klassis, jõudis laiema avalikkuse ette küll sel nädalal, ent direktor Eva Adamsoni eestvedamisel on selleks sammuks kogu koolipere valmistunud juba ammu.

Eestikeelsele õppele ülemineku keerukas protsessis on määrav roll koolijuhtidel. Kui osa loodab, et ehk saab veel ajapikendust, ega tõtta seetõttu vajalikke ettevalmistavaid samme tegema, siis teised saavad aru, et kui sihikindlalt selle eesmärgi nimel ei tegutse, siis jääbki kõik vanaviisi. Ning võib lõputult rääkida sellest, et pole õpetajaid, õppematerjale ja mida kõike veel. Direktori töö ongi need leida, aga mitte abstraktselt rääkides riigi.

Eva Adamson ütles Põhjarannikule selge põhimõtte, mida tasub arvestada kõigil koolijuhtidel: põhikooli ülesanne on valmistada õpilased ette selleks, et nad saaksid järgmises astmes − olgu siis gümnaasiumis või kutsehariduskeskuses − hakkama eesti keeles õppimisega ja oleksid tulevikus tänu sellele konkurentsivõimelisemad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles