Jõhvi servas tehakse ruumi äripargile

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi logistika- ja äripargi ehitamise ettevalmistustööd algasid võsa- ja puude lõikamisega.
Jõhvi logistika- ja äripargi ehitamise ettevalmistustööd algasid võsa- ja puude lõikamisega. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvi logistika- ja äripargi taristuehitus peaks soodsa rahastamisotsuse korral lahti minema kevadest, mis omakorda loob ettevõtetele võimaluse alustada oma tootmiste ehitamist suve lõpus. 

Jõhvi äri- ja logistikapargis, mille arendamine jäi vahepeal toppama, kuna riigile kuuluva maa üleandmine sihtasutusele Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus venis, on praeguseks jõudnud nii kaugele, et 44hektarilisel alal on alustatud võsa ja puude lõikamist, et teha ruumi nii taristule kui tulevastele ettevõtetele.

Otsus novembris

Võsa ja puid lõigatakse Tallinna-Narva maantee äärde jääval tulevase logistika- ja äripargi territooriumil sellises ulatuses, nagu on vaja 44hektarilise pargi esimese etapi ehitustöödeks.

Sihtasutuse Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liikme Teet Kuusmiku sõnul jagati pargi taristu ehitamine kahte etappi, kuna meede, kust selle ehitamiseks toetust loodetakse saada, on rahalise piiranguga. Seetõttu jäid esimesest etapist välja viis krunti.

EASi toetusega loodetakse valmis ehitada nii teedevõrk kui gaasitorustik, aga ka vee- ja kanalisatsiooni- ning sideühendused. Kokku lähevad esimese etapi ehitustööd maksma ligikaudu 1,3 miljonit eurot.

Otsus rahastamise kohta saadakse novembrikuus. Juhul kui otsus on positiivne, on sihtasutusel aega enne kevadet korraldada riigihange ning sõlmida ehituslepingud. Ehitamist saab sel juhul alustada kohe, kui ilmad seda võimaldavad.

Müügitöö alles algab

Ettevõtted ei saa ehitustöid alustada, enne kui on olemas juurdepääsuteed või vähemalt valmis ehitatud nende põhjad. "Praegu ei pääse kruntidele kuidagi ligi ja enne kui teepõhjad valmis pole, ei saa seal kuidagi ehitada," tunnistas Kuusmik, et enne suve lõppu ei saa ettevõtted ehitust isegi hea tahtmise korral planeerida.

Praegu pole ühtegi müügitehingut Jõhvi logistika- ja äripargis sõlmitud. Küll peetakse aktiivseid läirääkimisi seitsme võimaliku investoriga. Lepingute sõlmimise ning väga aktiivse müügitööga saab sihtasutus tegelda pärast seda, kui taristu väljaehitamise toetamise kohta on otsus olemas.

Tulevane äripark on mõeldud eelkõige kas logistika- või tootmisettevõtetele. Viimaste puhul on pigem tegemist keskmiste või väikeste ettevõtetega, kellel pole väga suurt tööjõuvajadust ning kelle tegevus ei too kaasa suuri keskkonnamõjusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles