VKG uus teenindushoone saab 18meetrise pannoo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu rajatakse uude teenindushoonesse 900 kohta, kuid vajaduse korral saab neile lisada veel mõnisada kohta.
Praegu rajatakse uude teenindushoonesse 900 kohta, kuid vajaduse korral saab neile lisada veel mõnisada kohta. Foto: Peeter Lilleväli

VKG töötajatele uue, tänapäevase teenindushoone ehitus hakkab peagi siseviimistlustööde staadiumi jõudma. Juba on valmis raudbetoonist karkass, välisseinad on ehitatud Roclite plokkidest. Tänavu asub kontsern realiseerima veel üht laiaulatuslikku projekti - hakatakse rekonstrueerima haldushoonet, mis paistab silma oma stalinistliku arhitektuuri poolest.

Esimesed Roclite plokid, mida toodab VKG tütarettevõte, paigaldati uue teenindushoone seintesse 8. märtsil. Praeguseks on välisseinad juba valmis. Hetkel ehitatakse katust, peagi algavad viimistlustööd.

Hoone sisekujunduse on välja töötanud Tartu kõrgema kunstikooli tudengid. Selle pärliks on fuajee seinal paiknev 18meetrine pannoo, mille keskpunktis on tänapäeva põlevkivitööstus ja selle töötaja.

"Me valisime tulevase pannoo jaoks välja viis paremat varianti," ütles VKG avalike suhete osakonna juhataja Julia Piilmann. "Kõik need on huvitavad, kuid milline neist hakkab kaunistama fuajeed, otsustavad meie töötajad. Võidab see eskiis, mis kogub enim hääli."

Hoone, kus töötajad saavad riideid vahetada, isiklikke asju hoida, pesta ja puhata, on kavas avada oktoobris. "Praegu rajatakse siia 900 kohta, kuid vajaduse korral saab neile lisada veel mõnisada kohta, kuigi praegu sellist plaani otseselt ei ole," märkis Piilmann.

Taastavad endisaegse stiili

Tänavu plaanib VKG alustada laiaulatuslikke töid 1950. aastate stiilis ehitatud haldushoone rekonstrueerimiseks. Fassaad on juba varem renoveeritud, nüüd tahetakse säilitada põlevkivitööstuse peahoone interjööri omapära.

"VKG peahoone on üle elanud mitu remonti, enamik neist ei ole hoone kvaliteedile just kõige paremini mõjunud. Näiteks kaeti ühe viimase remondi ajal kinni ilusad laed, linoleumiga aga ehtsast tammepuidust parkett," rääkis Piilmann. "Rekonstrueerimise käigus on meil plaanis avada laed ja taastada nende esialgne ilme. Kus võimalik, paljastame ka parketi. Mõnes toas oleme seda juba teinud, ent kahjuks on paiku, kus see ei ole võimalik, kuna parkett on mädanenud."

Plaanis on restaureerida ka trepid, säilitades käsipuude disaini, tubade mittestandardsed uksed aga valmistatakse eritellimusel. Uue lahenduse saab ka hoone vestibüüli kujundus.

"Viimastel aastatel remontisime peahoones ainult töötajate kabinette, puutumata üldruume, kuna sellel ei olnud mõtet," märkis Julia Piilmann. "Nüüd aga oleme tänu Tartu kõrgema kunstikooli abile loonud hoone täieliku kontseptsiooni. Plaanime, et see tuleb valgus-, õhu- ja ruumiküllane, ning loodame, et meie inimestel on siin meeldiv viibida."

Ka söökla uueneb

Tartu kõrgema kunstikooli tudengitelt oodatakse pakkumisi veel ühele projektile - ettevõtte söökla kujundusele.

"Me kavatseme selle renoveerida, säilitades tolle ajajärgu stiili, ühtlasi aga paigutada ja kujundada saalid teisiti," ütles Piilmann. "Kuigi disainiga ei ole me veel tegelenud, on meil plaanis teha lisaks söögisaalile ka väike saal kohtumiste jaoks. Arvan, et 2-3 aasta jooksul lõpeb kontserni haldus- ja teeninduskompleksiga seonduv renoveerimine."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles