Jõhvi oma soliidseid paare ei unusta

Põhjarannik
Copy
Elena ja Vladimir Polushchenkov elasid samas kaevurite ühiselamus Jõhvis, aga tuttavaks saadi kaevurite õhtul. Kui abielluti, oli Elena 21- ja Vladimir 30aastane. Nemad tähistasid mullu kuldpulmi.
Elena ja Vladimir Polushchenkov elasid samas kaevurite ühiselamus Jõhvis, aga tuttavaks saadi kaevurite õhtul. Kui abielluti, oli Elena 21- ja Vladimir 30aastane. Nemad tähistasid mullu kuldpulmi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Pühapäeval, 9. juunil kell 12 toimub Tammiku rahvamajas Jõhvi kuldpulmaliste pidustus, kus tantsuks mängivad Ervin Lember ja Hillar Vimberg. Soliidseid paare on tänavu kaks: kuldpulmapaar Gale Popova ja Aleksei Popov ning orhideepulmapaar Tamara Totmjanina ja Boris Totmjanin.

Toreda traditsiooni algataja Heli Vähk korraldab iga-aastast Jõhvi kuldpulmaliste pidustust 2008. aastast.

Paare, kellel on ümmargune tähtpäev, on mõnel aastal mitu, mõnel vaid üks. Tänavu tähistavad kuldpulma Gale Popova ja Aleksei Popov ning orhideepulma − 55 aastat abiellumisest − Tamara Totmjanina ja Boris Totmjanin. Gale Popova on muu seas Jõhvi aukodanik.

"On palju paare, kes nii-öelda õige aja maha magavad, aga siis on võimalik järgmisel korral tulla. Mul on olnud isegi paare, kel möödub 60 aastat pulmadest − teemantpulmapaar! Peole tulevad ka kõik need, kes on juba meenutusürituse läbi teinud − see ongi kuldpulmaliste kokkutulek. Nad armastavad seda päeva: paarid saavad kõik kokku, nende sugulased ja tuttavad toovad lilli. Sageli on nende seas juubilare, keda õnnitleme. Info liigub tihti inimeselt inimesele − ehkki ka ajaleht on sellest palju kirjutanud. Tänavu tuleb kohale ka näiteks järgmisel aastal kuldpulmi tähistav paar, et õppida, kuidas järgmisel aastal istuda ja astuda," räägib Vähk.

Ürituse alguses kogunetakse alati Jõhvi kontserdimaja juures, kust sõidetakse pulmarongina Tammikusse. Traditsiooniliselt istutavad kuldpulmapaarid alati nn armastuse parki puud. Esimesel aastal istutati pärnapuud, hiljem on pika kooselu sümboliks istutatud okaspuud.

Mendelssohni "Pulmamarsi" saatel sisenetakse saali, kus näidatakse paaridest slaide. Sellele järgneb tseremoonia, mille käigus kirjutavad paarid nn kuldsesse raamatusse ning antakse üle kingid ja tänukirjad. Igal aastal saavad kuldpulmapaarid kingituseks ka kuldsesse raami pandud Jõhvi kunstikooli laste joonistused. Järgneb koosolemisrõõm kontserdi ja tantsuga. Tänavu mängivad tantsuks rahvamuusikud Ervin Lember ja Hillar Vimberg.

Vähk ütleb: "Kui abikaasad teineteist väärtustavad, küllap siis jõutakse ka kuldpulmadeni, nagu meie kuldpulmapaarid seda teinud on. Õnne ja tervist teile kõigile! Hoidke end!" 

Mullu ilmus Põhjarannikus lugu "50aastane kooselu paneb inimesed maailmale samamoodi vaatama", milleks kohtuti kahe paariga − Tiiu ja Ülo Pedaku ning Elena ja Vladimir Polushchenkoviga − nende kodus, et pikaajalise abielu retsepti otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles