Pidurite ja käiguvahetuseta võidukihutamine Kohtla-Nõmmel

Põhjarannik
Copy
Speedway on vana kooli võidusõit. Tsiklitel pole pidureid ning õhus hõljub kastoorõli ja metanooli põlemise hõng.
Speedway on vana kooli võidusõit. Tsiklitel pole pidureid ning õhus hõljub kastoorõli ja metanooli põlemise hõng. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

24. augustil sõidetakse Kohtla-Nõmmel tõepoolest võidu tsiklitega, millel puuduvad pidurid, kuid see ei toimu avalikel teedel, vaid kohalikul mototrekil. Speedway Balti liiga etapist võtavad lisaks Eestile osa veel kolme naaberriigi sportlased. 

"Kuna Balti liiga on tugev võistlussari, siis lisaks Eestile panevad oma riigi paremiku välja ka Läti, Soome ja Venemaa. Nii et tase peaks tulema kõvem kui eelmisel aastal," ütles Urmo Käosaar korraldustoimkonnast. Kohtla-Nõmme raja on võistlejad varasematel aastatel hinnanud väga nõudlikuks, kuna tavapärase sümmeetrilise ovaali asemel on tegu munaja trassiga, mille mõlemat kurvi tuleb võtta eri moodi. 

Pilet võistlusele maksab täiskasvanutele 10 eurot, nooremad kui 12aastased saavad sisse tasuta. Kõikide piletiomanike vahel loositakse välja tonn puitbriketti. "Speedway on väga hästi jälgitav spordiala, kuna rada on kompaktne ning sõidud erinevalt mõnest teisest motoalast lühikesed. Seetõttu pole suuri eelteadmisi vaja ning igaüks saab kohe pihta, kes konkurentidele tuule alla teeb," rääkis Käosaar. 

Esimene start antakse kell 15 ja võistlus kestab kolm tundi. "Kuna kella kahest algavad treeningsõidud, võib publik juba varem kohale tulla ja ennast emotsionaalselt õigele lainele häälestada," lisas Käosaar. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles