Svetlana Kekiševa: "Õpetajat kaunistavad tema õpilaste edusammud"

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Svetlana Kekiševa ning tema õpilased Milana Matrossova, Daniel Kabantšuk ja Jevgenia-Katarina Razgonjajeva järjekordse võidu üle rõõmustamas.
Svetlana Kekiševa ning tema õpilased Milana Matrossova, Daniel Kabantšuk ja Jevgenia-Katarina Razgonjajeva järjekordse võidu üle rõõmustamas. Foto: Erakogu

Hiljuti tunnustas Eesti muusikakoolide liit muusikapedagooge, kelle õpilased saavutasid häid tulemusi üle-eestilisel konkursil "Parim noor instrumentalist 2019". Teiste seas pälvis tunnustust Ahtme kunstide kooli oreliõpetaja Svetlana Kekiševa.

Ahtme kunstide kooli oreliõpetajat ning direktori asetäitjat õppe- ja kasvatustöö alal Svetlana Kekiševat nimetati Tallinnas rahvusooperis Estonia toimunud pidulikul tseremoonial Ida-Viru maakonna muusikaelu hingeks ja eestvedajaks nii organisti kui õpetajana.

Kekiševa on Ahtme kunstide koolis üles kasvatanud kümneid noori muusikuid, tema õpilased on saavutanud rahvusvahelistel ja üle-eestilistel konkurssidel auhinnalisi kohti. 2015. aastal pälvis Kekiševa aasta õpetaja tiitli. Alates 1993. aasta septembrist töötab ta EELK Jõhvi Mihkli kirikus organisti ja koorijuhina. Kekiševa on korduvalt esinenud organisti ja koorijuhina mitmel pool Eestis, Soomes, Rootsis ning Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles