Vaba Lava Narva keskuses näeb Kiviräha menutükki

Põhjarannik
Copy
Stseen lavastusest "Alias".
Stseen lavastusest "Alias". Foto: Siim Vahur

5. novembril kell 19 jõuab Vaba Lava Narva teatrisaalis publiku ette Andrus Kiviräha kirjutatud ja Aare Toikka lavastatud näitemäng "Alias".

"Julia ning Piret on klassiõed. Julia on nautinud terve elu kuulsust ja tähelepanu, figureerinud seltskonnaajakirjade esikaantel ja olnud mitu korda mehel.

Piret, vastupidi, on elanud peaaegu nähtamatult: käib tavalisel igaval tööl, mängib üksinda lauamänge ja unistab suurest õnnest.

Pärast paljusid aastaid saavad kaks klassiõde juhuslikult jälle kokku. Ning hakkavad mängima "Aliast". Sõnaseletuste käigus saab selgeks, missuguste inimestega meil tegelikult tegemist on," kõlab näidendi sisukokkuvõte.

Autor Andrus Kivirähk ja lavastaja Aare Toikka jätkavad "Aliasega" VAT-teatris intiimse kahe tegelase draama traditsiooni. Varem on nende koostöös sündinud "Karin ja Pearu" ning "Ingel, ingel, vii mind taeva".

Osades on Merle Palmiste (Eesti draamateater), Piret Rauk (Kuressaare linnateater) ja Tanel Saar. Lavastuse kunstnik on Kristel Maamägi, muusikaline kujundaja Peeter Rebane, valguskunstnik Sander Põllu, videokunstnik Sander Põldsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles