Kord kuus saab põlevkivimuuseumi valget saali tasuta külastada

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Albert Beljakov pole ainuüksi huvitav kunstnik, vaid ka hea jutustaja. Selles saab taas kord veenduda laupäeval, 2. novembril: kohtumine Beljakoviga on valges saalis kavas kell 12.
Albert Beljakov pole ainuüksi huvitav kunstnik, vaid ka hea jutustaja. Selles saab taas kord veenduda laupäeval, 2. novembril: kohtumine Beljakoviga on valges saalis kavas kell 12. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve põlevkivimuuseumi valges saalis (Tuuslari 18а) saab kord kuus kolmapäeviti kella 10-16 näitusi vaadata piletit ostmata.

Esimene avatud uste päev oli eile, 30. oktoobril. Galerist Helgi Kopliorg ütles, et inimesi tuli Narva kunstniku Albert Beljakovi tööde näitusega tutvuma küll, ehkki mitte nii palju, nagu selle idee autorid lootsid.

"Madalat aktiivsust võib selgitada mitmesuguste põhjustega. Käesolev maalinäitus on väljas kolmandat nädalat ning paljud kunstihuvilised on jõudnud seda juba vaadata, ent tõenäoliselt pole info tasuta külastusaja kohta paljude asjast huvitatud linnaelanikeni lihtsalt veel jõudnud."

Galerii töötajaid see aga ei heiduta ning nad kavatsevad tasuta külastuste võimalust ka edaspidi pakkuda.

"See ei tähenda, et kujutav kunst meie linna inimesi ei köidaks," sõnas põlevkivimuuseumi direktor Ainar Varinurm. "Külastajaid käib valges saalis alati, kuus müüakse stabiilselt üle saja pileti. Näituste avamise ajal on sissepääs tasuta, peale selle toimub valges saalis palju üritusi, mille käigus saavad linlased ühtlasi näitustega tutvuda. Siiski oleme korduvalt kuulnud, et isegi madalad piletihinnad [pilet galeriisse maksab 2 eurot, pensionäridele 1 euro − I.K.] mõjutavad pere-eelarvet. Nii tegimegi sellise emotsionaalse otsuse avada galerii uksed iga kuu kolmandal kolmapäeval kõigile kunsti- ja käsitööhuvilistele tasuta. Ehk toob see rohkem publikut kohale. Vaatame, mis sellest välja tuleb, ent kindlasti ei tasu sellest kohe ja kiirustades järeldusi teha."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles