Olga Žarkova juubelinäitus läks rändama

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Põlevkivimuuseumi valges saalis toimunud juubelinäituse järel sai Olga Žarkova mitu kutset oma loomingut ka teistes galeriides tutvustada.
Põlevkivimuuseumi valges saalis toimunud juubelinäituse järel sai Olga Žarkova mitu kutset oma loomingut ka teistes galeriides tutvustada. Foto: Juri Horev

Esmaspäeval avati Sillamäe huvi- ja noortekeskuses Ulei ning Ahtme kunstide kooli galeriis Kohtla-Järve kunstniku Olga Žarkova maalide näitus. 

Olga Žarkova on tuntud ka kaugel väljaspool Eestit: tema maale leidub nii Puškini-nimelise riikliku muuseumi-looduskaitsela kogus kui ka Soome, Venemaa ja Eesti erakogudes.

Septembris tähistas Žarkova oma juubelit Kohtla-Järve põlevkivimuuseumi valges saalis avatud isikunäitusega. Andeka kunstniku tööd pälvisid rohkelt positiivset vastukaja ning Žarkova sai kaks uut pakkumist näidata oma loomingut ka teistes galeriides − nõnda suunduski juubelinäitus reisima. Kusjuures näitus avati ühel päeval korraga kahes linnas − Žarkova jagab oma loomingut alati meeleldi. Töid on viljakal kunstnikul piisavalt, et täita nendega mõlemad galeriid.

Sillamäe huvi- ja noortekeskuses Ulei on väljas ligi nelikümmend Žarkova tööd, kusjuures seal on endale koha leidnud ka mõned uued maalid, mida valges saalis väljas ei olnud. Ahtmes on töid poole vähem, kuid see-eest on need suureformaadilised. Paljud süžeed on Eestis ja Venemaal toimunud plenääride tulemus.

Mõlemas linnas on näitused avatud kuu aega. Sissepääs on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles