Narva linna sümfooniaorkester tähistab 25. sünnipäeva suure kontserdiga

Ilja Smirnov
Copy
Laval on Narva linna sümfooniaorkestri muusikud ning populaarne Narva muusik, laulja Vladimir Tšerdakov.
Laval on Narva linna sümfooniaorkestri muusikud ning populaarne Narva muusik, laulja Vladimir Tšerdakov. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linna sümfooniaorkester korraldab oma veerandsaja aasta juubeli puhul suure kontserdi.

Narva sümfooniaorkester kutsub pühapäeval, 10. novembril Geneva kontserdimajas toimuvale suurele kontserdile, mis on pühendatud kollektiivi 25. aastapäevale.

Juubelikontserdi programm ühendab endas unustamatuid retropalu orkestri lavabiograafiast ning tutvust uute nimedega.

Üheks sääraseks avastuseks saab kindlasti Eesti interpreetide liidu liikme, 2018. aastal Eesti interpreetide konkursil puhkpillidele vaskpillide kategoorias grand prix' pälvinud metsasarvemängija Kreete Perandi esinemine. Richard Straussi ja Wolfgang Amadeus Mozarti metsasarvekontserdid kaunistavad gala klassikaosa.

Orkestri veerandsaja-aastases ajaloos on eriline koht julgel ja edukal ideel astuda üles koos Tallinna rokkansambliga Led R. Nõnda omandasid 2005. aastal sootuks uue kõla Led Zeppelini kuulsad ballaadid, millest parimad kõlavad Indrek Patte ja Jaanus Nõgisto esituses Narvas taas 10. novembril.

Narva sümfooniaorkestri loomingusse kuulub ka projekt "AveNue and Symphony" − klassikute edukas koostöö Narva bändiga AveNue. Eeloleval juubelikontserdil esitab bändi liider Vladimir Tšerdakov orkestri saatel lisaks oma loomingule ka Raimond Valgre ja Aleksandr Vertinski laule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles