Moskva ja Tallinna tippkokk Andrei Šmakov kostitas kaevurigurmeega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kuuma pardiborši kõrvale valas tippkokk Andrei Šmakov külmarohtu. Mattias Kroon (vasakul) võrdles maa-alust söömaaega piknikuga, ainult ilma päikesepaiste ja linnulauluta.
Kuuma pardiborši kõrvale valas tippkokk Andrei Šmakov külmarohtu. Mattias Kroon (vasakul) võrdles maa-alust söömaaega piknikuga, ainult ilma päikesepaiste ja linnulauluta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Nüüd me siis teame, mida Eesti kaevurid iga päev söövad: suupisteid hirvelihaga, mis loputatakse alla rabarberimulliveini ja vodkaga, ning kaaviari. Olen väga õnnelik, et saan avastada Eesti traditsioonilist kaevuritoitu," naeris kaevandusmuuseumis viiekäigulist lõunasööki nautinud Rootsi ajakirjanik Mattias Kroon.

Prantsusmaal elav rootslane rääkis, et ärkas laupäeva hommikul Pariisis ja lõunat sõi ta juba Kohtla-Nõmmel maa all. "See on ikka suur kontrast. Ja väga tore kogemus," rääkis Eestit kui toidumaad väisanud välisajakirjanike grupi liige.

Kaevandusmasin purustab pokaalid

Tagasi üles