London võõrustas eelmisel nädalal NATO 70. sünnipäevapidu ja Põhjarannik oli külaliste hulgas

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Peaminister Jüri Ratas osales USA presidendi Donald Trumpi kutsel kogunenud töölõunal liitlasriikide juhtidega, kes täidavad alliansi kaheprotsendiliste kaitsekulutuste eesmärki. "Transatlantiline koostöö ja Ameerika Ühendriikide liidripositsioon on NATO nurgakivi. Sama olulised on olnud ka Euroopa ja Kanada liitlaste suurenenud investeeringud oma kaitse-eelarvetesse ja seeläbi ka oma sõjalistesse võimetesse," ütles Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas osales USA presidendi Donald Trumpi kutsel kogunenud töölõunal liitlasriikide juhtidega, kes täidavad alliansi kaheprotsendiliste kaitsekulutuste eesmärki. "Transatlantiline koostöö ja Ameerika Ühendriikide liidripositsioon on NATO nurgakivi. Sama olulised on olnud ka Euroopa ja Kanada liitlaste suurenenud investeeringud oma kaitse-eelarvetesse ja seeläbi ka oma sõjalistesse võimetesse," ütles Jüri Ratas. Foto: nato.int

NATO liidrid püüdsid Londonis kohtumise järel veenda maailma, et 70aastase alliansi ajusurma diagnoos ei pea paika ning 29 riigi ja miljardi inimese turvalisuse looja on naksim kui eales varem. Peotuju rikkusid aga riigipeade omavahelised nääklused, mis jõudsid rohkem pildile kui kohtumiste sisu.

Kuigi ka Eesti oli valmis liidrite kohtumist võõrustama, oli London kui alliansi asutajaliige ja NATO esimese peakorteri asukoht sobivam peolaua katja. Ja tänu lähenevatele jõuludele oli Ühendkuningriigi pealinn ekstra üles löödud.

Grove'i hotellis Londoni lähistel pidasid riigipead ainsa töösessiooni.
Grove'i hotellis Londoni lähistel pidasid riigipead ainsa töösessiooni. Foto: Booking.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles