Dekupaažimeister Natalja Smirnoval on valminud uus kollektsioon

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kaks aastat tagasi üllatas Natalja Smirnova kohtlajärvelasi oma meisterlikkusega esimest korda ning arendab end nüüd valitud kunstisuunal üha edasi.
Kaks aastat tagasi üllatas Natalja Smirnova kohtlajärvelasi oma meisterlikkusega esimest korda ning arendab end nüüd valitud kunstisuunal üha edasi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

14. jaanuaril kell 16 avatakse Kohtla-Järve lugemissaalis Natalja Smirnova dekupaažinäitus "Minu Peterburi".

Kohtla-Järvelt pärit prantsuse keele õpetaja Natalja Smirnova on kohtlajärvelasi oma hobiga üllatanud mitmeid kordi. Juba palju aastaid tegeleb ta dekupaažiga ning on saavutanud sel alal täiuslikkuse − sellele on andnud kinnitust lugemissaalis varemgi väljas olnud näitused. Teisipäeval esitleb ta oma uut kollektsiooni, mis on pühendatud tema südame vallutanud Peterburile.

"Neeva kaldal paiknev Peterburi meenutab väga Pariisi, mille Seine kaheks jagab, ning on samuti väga erinäoline," arutleb Smirnova. "Selle linna õhk on tänini täis ajaloolisi draamasid, tragöödiaid, melodraamasid, müstikat ja legende. Peened arhitektuuriansamblid, avarad prospektid, lossid ja sillad... Mitmenäolisus on omane kõikidele suurtele maailmalinnadele, Peterburi aga ei jäta kedagi ükskõikseks. Lapsepõlves tundus ta mulle ääretult suurena: mällu on sööbinud lõpmatusse ulatuvatel tänavatel paiknevad iidsed majad, Ermitaaži uhke paraadtrepp ja külmad saalid, Peterhofi purskkaevud, peredvižnikute maalid Vene muuseumis, Suveaia marmorkujud ning roosade vanillimaitseliste roosidega kaunistatud krõmpsuva paksu šokolaadikihiga jäätis... Noorus kinkis juba veidi teise linna, millesse ma olin endiselt armunud: kuulsate arhitektide, kunstnike, kirjanike ja poeetide, heliloojate ja lavastajate linn."

Peterburi ei väsi Nataljat uute leidude ja avastustega üllatamast. Seda on ta kajastanud ka oma uues kollektsioonis. 

Lugemissaali juhataja Larissa Ladanjuki sõnul hämmastavad Nataja Smirnova temaatilised kollektsioonid külalisi nii autori fantaasia mitmekülgsuse kui ka teostuse kvaliteediga. "Uus ekspositsioon ei valmista kohe kindlasti pettumust," on ta veendunud ning kutsub näitust vaatama ja autoriga suhtlema. "Peale kõige muu on Natalja ka huvitav vestluskaaslane ja jutustaja."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles