Narva diskorilt relva ähvardusel muusikat nõudnud meest karistati tingimisi vangistusega

Põhjarannik
Copy
Püstol.
Püstol. Foto: Toomas Huik

Viru maakohus karistas kuue kuu pikkuse vangistusega 63aastast meest, kes ähvardas ühes Narva baaris õhupüstoliga diskorit nõudes temalt muusika mängima panemist. 

11. jaanuaril sai politsei teate, et Narvas Tallinna maantee baaris ähvardas alkoholijoobes 63aastane pensionär töötajaid ja külastajad. Sündmuskohale saabunud politseipatrull pidas mehe kahtlustatavana kinni. Vahejuhtumis keegi vigastada ei saanud. Ohtu elule tundsid nii baari töötajad kui ka külastajad.

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Tatjana Press ütles, et mehe ähvarduse põhjuseks oli see, et ta nõudis baari diskorilt muusika mängima panekut. "63aastane mees oli koos oma sõbraga baaris alkoholi tarvitamas, kui ühel hetkel pöördus  ta diskori poole ning nõudis, et too paneks muusika mängima. Mees sai eitava vastuse, kuna audioseadmed ei olnud sisse lülitatud. Seejärel võttis 63-aastane mees jope alt asuvast kabuurist õhtupüstoli ja hakkas sellega diskorit ähvardama," selgitas Press sündmuse asjaolusid.

Uurija sõnul ei tohi alkoholijoobes olles kaasas kanda ühtegi relva ja vaatamata sellele, et relvaks oli õhupüstol, võib sellega raskelt viga teha nii enesele kui ka teistele inimestele. "Kõikidele taolistele sündmustele reageerib politsei väga tõsiselt ja teo toimepanijat paratamatult ootab karistus ja lisaks eseme konfiskeerimine," ütles ta.

Viru Ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Veronika Lauri sõnul kahetses süüdistatav kohtuistungil siiralt toimepandut. „Kuna mees on varem kriminaalkorras karistamata, oli võimalik teda karistada tingimisi vangistusega,“ lisas prokurör Laur.

Kohus nõustus ka prokuröri taotlusega konfiskeerida mehelt kinnipidamisel äravõetud õhupüstol. 

Kohtuotsus pole veel jõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles