Spordiürituste hooaeg võtab hoogu üles

Erik Gamzejev
Copy
Varasematel aastatel Jõhvi põhikooli staadionil toimunud suvevolle etapid peetakse sel suvel teisipäeviti Jõhvi jalgpallistaadioni juures oleval väljakul.
Varasematel aastatel Jõhvi põhikooli staadionil toimunud suvevolle etapid peetakse sel suvel teisipäeviti Jõhvi jalgpallistaadioni juures oleval väljakul. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Koroonaviiruse leviku tõttu seiskunud spordielu on pärast piirangute leevendamist kehtivaid reegleid arvestades Ida-Virumaal taas järk-järgult hoogu üles võtmas. 

Üks esimesi suuremaid spordiüritusi toimus laupäeval Sillamäel, kui sealse terviseraja 2 km pikkusel ringil peeti Ida-Virumaa lahtised meistrivõistlused 10 km maanteejooksus, kus oli stardis 75 osalejat. Et tegu oli pärast koroonapausi ühe esimese jooksuvõistlusega Eestis, tuli Sillamäele võidu jooksma osalejaid Eesti eri paigust.

Meesteklassis kuulus siiski kindel võit idavirulasele Dmitri Aristovile, kes läbis 10 km raja ajaga 31.46 ja edestas tallinlasi Aleksandr Kulešovi ja Margus Luhtoja mitme minutiga. Naistest võttis kodurajal esikoha mullu käimises hulga Eesti rekordeid oma nimele võtnud 17aastane Jekaterina Mirotvortseva ajaga 41.11. 

Järgmine jooksuvõistlus on plaanis jaanipäeval, 24. juunil Sakal, kus toimub mullu sügisel 83aastaselt surnud endise maratonijooksja Maido Keskküla esimene mälestusjooks. Kavas on 3 km ja 10 km jooks ning lastele tillujooks. 

Käima on läinud või kohe-kohe minemas suvesarjad mitmetel aladel. 

Võistlushooaega on alustanud ka orienteerujad. Orienteerumisneljapäevakute sarja selle nädala etapp toimub 11. juunil Viivikonnas. Nädal hiljem otsitakse punkte Toilas ja selgitatakse ka Jõhvi meistrid.

Rulluisutamise sarja avavõistlus on 16. juunil Pannjärvel. Päev hiljem toimub sealsamas Ida-Virumaa rattaõhtute esimene etapp. 

Eelmise nädala teisipäevast läks Jõhvis käima ka suvevolle sari. Teisipäevaõhtuti peetakse võrkpallilahinguid Jõhvi jalgpallistaadioni juures oleval väljakul.  

Oma võistlussarja etappe korraldavad ka kettagolfi ja petangi harrastajad.  

Juunis on käimas ka jalgpallimatšid eri liigades, kuid publik pääseb oma meeskondadele kaasa elama alles alates juulikuust. Et juunis tohib korraga staadionil viibida kuni sada inimest, siis mängijaid ning matšide korraldamisega seotud inimesi arvestades pealtvaatajatele nii-öelda vabu kohti ei jää. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles