Laupäeval on pronksjõhvika nimel võistlustules 84 hobifilmi

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
13. juuni õhtuks peaks olema selge, kes pälvib sel aastal festivali "Laterna magica" auhinna − pronksist jõhvika.
13. juuni õhtuks peaks olema selge, kes pälvib sel aastal festivali "Laterna magica" auhinna − pronksist jõhvika. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval, 13. juunil toimub Jõhvi kontserdimaja kinos Amadeus 13. korda hobifilmide festival "Laterna magica", kus kuut preemiat noolivad 84 lühifilmi.

Festivali juhil Anna Maskajeval on kõige enam hea meel selle üle, et festivali traditsioon ei katke. "Koroonaviiruse levik sundis muutma festivali formaati ja viima toimumisaja aprilli algusest üle juuni keskele. Kuid põhiline on, et see siiski toimub," on ta rahul. 

Tavapärast laureaatide defileed punasel vaibal tema sõnul sel aastal kahjuks küll ei toimu. Auhindu − pronksist jõhvikaid − ei anta kätte kohapeal, vaid saadetakse võitjatele koju postiga. Piiratud arv filmihuvilisi on siiski saali oodatud. "Amadeusi saalis on võimalik täita kehtivaid nõudeid ja usun, et inimesed, kes tulevad kohale, saavad eredaid elamusi," ütles Maskajeva.  

Festivali koordinaatori sõnul näevad publik ja žürii 84 lühifilmi, mis konkureerivad kuues nominatsioonis: parim dokumentaal-, mängu- ja multifilm, muusikavideo, reklaamklipp ja žanriülene film. "Viimane nominatsioon on just nendele, kes teistesse raamidesse ei mahu, kuid kelle fantaasia lendab," sõnas ta, märkides, et festivalil osalejatele pole ei teema- ega vanusepiiranguid. 

Lisaks Eesti eri paigus elavatele filmitegijatele on festivalile saadetud töid ka Venemaalt, Soomest, Lätist ja Krimmist. 

Žüriisse kuuluvad sel aastal Raadio 4 vastutav toimetaja Sergei Ovtšenkov, ERRi Virumaa korrespondent Aleksei Fjodorov, Vene teatri näitleja Aleksandr Kutšmezov, Ida-Virumaal mitmeid etendusi lavastanud Lembit Prits ja ning lavastaja ja produtsent Natalja Matšenene.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles