Augustis toimuv linnakultuuri festival "Station Narva" koondub jõe äärde

Põhjarannik
Copy
"Station Narva" lava oli Narva jõepromenaadil ka kaks aastat tagasi. Teiste seas esinesid seal tookord koos Genka ja Alla Jakubova ansambel.
"Station Narva" lava oli Narva jõepromenaadil ka kaks aastat tagasi. Teiste seas esinesid seal tookord koos Genka ja Alla Jakubova ansambel. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

26.-27. augustil Narvas kolmandat korda toimuv muusika ja linnakultuuri festival "Station Narva" koondub sel aastal jõesadama piirkonda.

Tänavuse, töönädala keskel toimuva festivali südameks saab Narva jõe äärne, kust avanevad vaated Ivangorodi ja Narva linnusele ning Narva jõesadamale. Kontserdid toimuvad  jõepromenaadil, kuhu püstitatakse festivali pealava, Ro-Ro klubis ja ajaloolise puuvillalao hoones asuvates paadikuurides. Külalistele pakutakse ka võimalust teha lõbusõitu piirijõel.

"Station Narva" toimub sel aastal augusti lõpus samal ajal festivaliga "Tallinn Music Week" (TMW), mida kevadel pealinnas koroonapuhangu tõttu korraldada polnud võimalik. Kahte festivali samal ajal tehes on peakorraldajal Helen Sildnal võimalik osa TMW-le saabuvaid artiste ka Narva tuua. "Kuna Euroopa on end samuti praegu avamas, siis oleme optimistlikud, et meil õnnestub augusti lõpus tuua Eestisse ka välisesinejaid," on Sildna öelnud, märkides, et keerulisem võib olla tänavu siia pääseda Venemaa artistidel. 

Kolmapäeval, 26. augustil kell 16 jõe-äärsel alal algav piletiga kontserdiprogamm  kestab öötundideni. Järgmisel päeval on plaanitud tasuta kontserdid Narva eri paikades. Festivali esinejaid lubavad korraldajad hakata välja kuulutama lähiajal. 

Festivali Narva tiimi juhil Jevgeni Timoštšukil on hea meel, et mitte kõige kergematest aegadest hoolimata festival siiski toimub. "Nii avaneb linnaelanikel ja meie külalistel võimalus Narvat ootamatutest külgedest avastada. Tuttav jahisadam ja rannajoon tõotavad kujuneda väga põnevaks mitmekesise muusika ja loovuse kohtumispaigaks."

"Station Narva" korraldatakse sel ajal avalikele üritustele kehtivate reeglite järgi, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist. Külaliste ja osalejate arv on viirustõkke piirangute kohaselt tänavu kuni 1000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles