Mustveest sai vaimuliku muusika keskus

Põhjarannik
Copy
Meesansambel Partes tutvustab Poola ja Leedu kirikulaulu traditsioone.
Meesansambel Partes tutvustab Poola ja Leedu kirikulaulu traditsioone. Foto: Erakogu

4.-9. augustini toimub Mustvees viies vaimuliku muusika festival. Pandeemia sundis korraldajaid oma plaane muutma, kuid festivali traditsiooni looja ja kunstilise juhi Valeri Petrovi kinnitusel on tulemuseks ainulaadne programm.

Festival toimub Mustvees, mis on Peipsimaa unikaalne kultuuri, hariduse ja vaimsuse tõmbekeskus. Siin asuvad viis eri kirikut: luteri, õigeusu, ainuusu, vanausu ja baptisti kirik. Festivaliüritused toimuvad neis kõigis.

Neljapäeval, 6. augustil kell 19 kõlab Püha Nikolai kirikus Poola meesansambli Partes esituses Poolast, Leedust ja Ukrainast pärit õigeusu muusika. Ansambli asutaja ja kunstiline juht, andekas dirigent Michal Laszewicz on pühendanud kogu oma elu õigeusu muusika tundmaõppimisele.

Reedel, 7. augustil kell 19 kõlab luteri kirikus Leedu ooperi- ja balletiteatri juhtsolisti Asta Kriksciunaite ning Ciurlionise rahvusvahelise konkursi laureaadi ja organisti Jurgita Kazakeviciute esituses Leedu heliloojate originaalne vaimulik muusika. Kavas on ka Bachi, Schuberti, Peeter Süda ja Arvo Pärdi teosed.

Laupäeval, 8. augustil kell 19 esinevad Mustvee kultuurikeskuses ansambel Paradisus Vocis Lätist ning kollektiivi juht, vanausuliste preester Vassili Volkov. Kõlavad unikaalsed vanausuliste palvelaulud vanavene, kreeka ja läti keeles.

9. augustil kell 18 toimub Mustvee kultuurikeskuses festivali lõpetav galakontsert, kus astuvad üles ansamblid Orthodox Singers, Paradisus Vocis ja Partes ning käsikellade ansambel Campanelli. Tänapäeva vaimulikke traditsioone tutvustavad vioolamängija Johanna Vahermägi ja tema bänd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles