Filmihuvilisi oodatakse taas Sompa kinopiknikule

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Sompa esimene kinopiknik tekitas linlastes huvi.
Sompa esimene kinopiknik tekitas linlastes huvi. Foto: KOHTLA-JÄRVE KULTUURIKESKUS

Reedel, 11. septembril kell 20 korraldab Kohtla-Järve kultuurikeskus Sompa klubi kõrval platsil taas kinopikniku: seekord saab vaadata uut Vene filmi "Hotell Belgrad". 

Kohtla-Järve kultuurikeskuse direktori Svetlana Korotkova sõnul pole sügise alguses massiürituste korraldamine endiselt soovitatav, kuid nende loominguline meeskond pakub linnarahvale väikesi kohtumisi värskes õhus sellegipoolest. Sompa esimene kinopiknik toimus augustis, mil umbes poolsada vaatajat kogunes Sompa klubi juurde vaatama uut Vene filmi "Üks hingetõmme". Algatus pälvis rohkesti positiivset tagasisidet ning see innustas kinopiknike korraldajaid alustatut jätkama.

"Kuni väljas on veel piisavalt soe, otsustasime taas filmi näidata," sõnas Korotkova. "Seekord siis komöödiat "Hotell Belgrad". See Vene film, milles teevad kaasa Serbia näitlejad, jõudis ekraanidele käesoleval aastal ning ma ei usu, et paljud seda juba näha on jõudnud."

Noor ja sarmikas Paša elab külluses: pärides rikkalt vanaemalt kesklinna luksushotelli, on tema elu lust ja lillepidu. Ühel päeval satub ta aga täbarasse olukorda, kust pole enam niisama lihtsalt võimalik välja rabelda: kogemata lõhub ta ära rariteetsete antiikesemete kollektsiooni, mis kuulub Belgradi maffia bossile. Ainuke võimalus oma süü lunastada on abielluda kurikaela tütrega. Probleem on aga selles, et peigmees ei taha kohe üldse abielluda! Keelduda Paša ei saa, sest muidu tehakse ta sõelapõhjaks. Ja nagu sellest veel vähe oleks, kohtab Paša ootamatult oma endist pruuti − reisiblogija Dašat...

Lavastaja Konstantin Statski filmis on kõike: laulud-tantsud, koloriitsed tänavamuusikud, lummavad Doonau kaldad, Belgradi imelised tänavad, pöörased seiklused, lõkkele löönud vana armuleek, agressiivne tulevane mafioosost äiapapa, tüütu ja hüperaktiivne pulmadeks valmistuv pruut jpm.

Film on vene keeles ja eestikeelsete subtiitritega. Üritus on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles