Salakontsertide sarjale tuleb sügisel jätk

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Karukella teisel salakontserdil juunis olid laval Margus Vaher ja Peter Põder ning kõlas mitmehäälne laul kahe kitarri saatel. Sügisel kolitakse kontsertidega tuppa tagasi.
Karukella teisel salakontserdil juunis olid laval Margus Vaher ja Peter Põder ning kõlas mitmehäälne laul kahe kitarri saatel. Sügisel kolitakse kontsertidega tuppa tagasi. Foto: Erakogu

Karukella puhkemaja salakontserdid on üles ehitatud üllatusele, sest esineja selgub alles kohapeal. Kolmapäeval, 16. septembril toimuva kohta poetab korraldaja vihjeks, et tegu on pooleldi kontserdi ja pooleldi etendusega.

Koroonaviirusest pihta saanud Karukella puhkemaja kuueosaline salakontsertide sari jätkub 16. septembril neljanda kontserdiga. Artisti puhul hoitakse publikut viimase hetkeni põnevil nagu varasematel kordadel.

"Sel korral toimub siseruumides väga armas ja võib isegi öelda, et eksklusiivne kontsert, kuhu müüme ainult pool täituvusest ehk 25 piletit," ütles Lüganuse alevikus asuva Karukella puhkemaja üks omanikest Terje Rattur.

16. septembri salakontsert erineb tema sõnul varasemast formaadist. "Isegi nii palju, et tegu polegi nagu päris kontserdiga, see on rohkem nagu poolkontsert või isegi pooletendus. Uus on ka see, et esineja on meie sarja esimene naisartist, kes võtab kaasa ja mängib mitmeid pille ning vestab lugusid."

Korraldaja lubas, et seekordne etendus puudutab sügavalt igaüht publiku hulgast ning lahkudes on kõik mitme vaksa võrra paremad inimesed.

"Edukaid inimesi on palju, aga päriselt soojad ja hoolivad inimesed on nagu aarded tänapäevases individualistlikus ja enesekeskses maailmas," leiab üllatusartist, kes on nii antropoloog, helilooja, multiinstrumentalist kui jutuvestja.

Ehkki antropoloogi erialal on vaja osata mitmeid võõrkeeli, on tema arvates kõige aluseks emakeel. "Ma usun, et inimene peaks alguses oskama oma emakeelt ning mitte lihtsalt oskama, vaid kasutama seda puhtana parasiit- ja kirumissõnadest, pidades meeles, et igal öeldud sõnal on vägi ja jõud. Kuidas muidu saame hoolitseda oma lähedaste, enda, oma kodu ja maa eest, kui me ei hooli sellest, mis meie suust välja kukub?"

Sel sügisel on Karukellas oodata veel kahte salakontserti; sarja toetab kohaliku omaalgatuse programm. Varem on puhkemajas publiku ette astunud Marten Kuningas, Margus Vaher ja Peter Põder ning Rändaja alias Indrek Tammoja ja Liis Kibuspuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles