Marju Mõru tõi lugemissaali suvevärvid ja merelõhnad

Põhjarannik
Copy
Marju Mõru sõnul puudutab maalimine tema hinge ning ta on valmis oma emotsioone meeleldi ka teistega jagama.
Marju Mõru sõnul puudutab maalimine tema hinge ning ta on valmis oma emotsioone meeleldi ka teistega jagama. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

30. oktoobrini saab Kohtla-Järve keskraamatukogu lugemissaalis tutvuda Lüganuse harrastuskunstniku Marju Mõru uute töödega. Näituselt tasub läbi astuda eriti neil, kes on juba jõudnud sooje suvepäevi taga igatsema hakata.

Marju Mõru elab Lüganusel. Tema kaunis aias kasvab kümneid lillesorte, mis mitte ainult ei rõõmusta perenaise silma, vaid inspireerivad teda ka looma. Naine ütleb, et veel paar aastat tagasi polnud tal aimugi, et ta üldse joonistada oskab. Kuid pintslid ja värvid kord kätte võtnud, haaras see teda niivõrd, et sellest ajast peale pole ta lakanud oma iluimetlust lõuenditele kandmast.

Muide, tänavu pälvis Marju ja Janno Mõru maja teist korda konkursi "Eesti kaunis kodu" võitjana presidendi preemia. Naabrid nimetavad nende aeda laitmatuks ning seal kasvavad arvukad taimed ja lilled pakuvad uute maalide loomiseks lakkamatult ainest. Vaatajad nimetavad neid maale elavaiks − niivõrd täpselt oskab naine looduse loomulikkust ja ehedust edasi anda. Autor ütleb, et alustas maalimist akrüüliga, kuid nüüd on tema lemmikmaterjaliks õlivärvid.

Marju Mõru jagab oma edusamme meeleldi ka publikuga: esimene näitus oli tal 2013. aastal ning sellest ajast peale on neid olnud ligi kakskümmend. Kunstnikku kutsutakse sageli galeriidesse, raamatukogudesse ja teistesse saalidesse oma töid eksponeerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles