Elina Nechayeva ja Ralf Taal kannavad jõhvilased armastuse ookeani

Põhjarannik
Copy
Elina Nechayeva.
Elina Nechayeva. Foto: Erakogu

Pühapäeval, 25. oktoobril kell 17 kõlavad Jõhvi kontserdimajas kontserdisarja "Liederkreis" raames kuulsate heliloojate romantilised laulud ja teosed Elina Nechayeva ja Ralf Taali esituses. 

Läbiva teemaga laulusarjadel on nii muusikaline kui ka poeetiline väärtus − need on nagu romaanid muusikas. Tihti kujutavad vokaaltsüklid tegelase füüsilisi ja psühholoogilisi rännakuid. Kontserdi vokaaltsüklite ühine nimetaja on armastus, mida eri maade heliloojad annavad edasi oma muusikalise prisma kaudu. 

Armastus on tunne, mis tekitab inimestes enim eripalgelisi emotsioone ning puudutab nende hinge ja südant kõige sügavamalt. Siin on kirge, õrnust, kurbust, sõjakust, rõõmu, lustakust ja mõtlikkust. Laulude tekstid aga puudutavad haaravate kujunditega. 

Jõhvis kõlavad Darius Milhaudi, Johann Straussi ja Roger Quilteri teosed. Koloratuursopran Elina Nechayeva ning pianist Ralf Taal kannavad kuulaja armastuse, õrnuse ja kire ookeani.

Elina Nechayeva on Eesti ooperilaulja, kes esindas Eestit 2018. aasta "Eurovisiooni" lauluvõistlusel. Eelmisel aastal käis ta oma kontsertidega korduvalt Ida-Virumaal ning leidis siit palju oma ande austajaid. Septembris tegi ta eduka debüüdi Vene teatri muusikalavastuses "Minu veetlev leedi".

Pianist ja muusikapedagoog Ralf Taal on läbi ja lõhki romantiline muusik, kes on tuntud oma virtuoosse tehnika ja nõudlike kavade poolest. Ta on esinenud Eestis, Soomes, Rootsis, Norras, Saksamaal ja Lätis ning teinud solistina koostööd peaaegu kõikide Eesti orkestritega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles