Jõhvi keskraamatukogu korraldab sel nädalavahetusel Selisoos kaks luulerännakut

Põhjarannik
Copy
Jürgen Rooste, punane ruupor ja Selisoo.
Jürgen Rooste, punane ruupor ja Selisoo. Foto: Tiia Linnard

"Ida-Virumaa soodes ja rabades on alati huvitav tatsata," nendib Jõhvi keskraamatukogu teenindusjuht Tiia Linnard. "Veel huvitavam on seda teha heade luuletuste ja muusika saatel."

Laupäeval, 28. novembril ootab Jõhvi keskraamatukogu luulerännakule huvilisi, kelle emakeel on vene keel, pühapäeval, 29. novembril eesti keelt kõnelevaid huvilisi.

Mõlemal päeval stardib luulerännaku buss Jõhvi keskraamatukogu eest kell 11. Mõlemal päeval on rännaku muusikaliseks saatjaks noor viiuldaja Dan Dehteruk, mõlemal päeval tehakse tagasiteel peatus Tagavälja talus, et pista nahka üks kausitäis head suppi.

Eestikeelset luulerännakut tuleb Tallinnast vedama luuletaja Jürgen Rooste, venekeelset Sillamäelt luuletaja Vladislav Sumarok. "Mul on väga hea meel, et eestikeelsele rännakule tuleb oma luulet lugema ka Anneli Lamp," tähendas Linnard. "Me oleme Jürgeniga varem korraldanud luulerännakuid koolinoortele ning nemad esitasid omal vabal tahtel päris palju Anneli luuletusi, neil on kõlapinda."

Luulerännakutel saavad tegelikult kõik, kel mõned värsiread eriti südamelähedased, neid lugeda. "Üks luulelugemise peatus tuleb meil näiteks Knjazevi lauka juures, millest viib matkarada mööda."

Kas nädalavahetusel tuleb hea ilm, ei oska luulerännakute vedajad lubada. "Norra ilmateenistus igatahes vihma ei luba, lubab üks kraad soojagi. Aga üks, mis kindel: pole halba ilma, on halb riietus. Ja kaks, mis kindel: valgete tennistega ei maksa tulla. Matkarajaks on laudtee, see on sügisel libedavõitu, kuid üks osa teest on võrkkatte all ning jala all kindel. Kõik ei peagi kaugemale minema."

Bussis tuleb kanda maski, matkateel tuleb hoida distantsi. 

Osalemine on eelregistreerimisega: linnardtiia@gmail.com, tel 558 4247.

Jõhvi keskraamatukogu luulerännakuid toetab Eesti rahvakultuuri keskus, osalejatele on rännakud tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles