Kohtla-Järve ujulast saab peagi ajalugu

Copy
Oma aja ammu ära elanud kuue rajaga bassein jääb pärast koroonapiirangute lõppu tööle hooaja lõpuni.
Oma aja ammu ära elanud kuue rajaga bassein jääb pärast koroonapiirangute lõppu tööle hooaja lõpuni. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve on praegu uue ujula avamise ootuses. Vana, ligi 50 aastat teeninud ujula läheb lammutamisele, kuna hoone ekspertiis näitas, et uue ehitamine tuleb odavam kui vana renoveerimine. Samas jääb vana ujula linna ajalukku kui spordirajatis, kust on hoo sisse saanud paljud silmapaistvad ujujad.

"Ujula avati 1972. aasta detsembris. Olin siis kümneaastane ning üks esimesi, kes siia ujuma tuli," rääkis meistersportlane, 1979. aastal NSV Liidu rahvaste spartakiaadil osalenu, Eesti koondise liige ja praegu Kohtla-Järve ujumisklubi Aktiiv treener Sergei Mihhailov. "Meile meeldis sealsetest tornidest hüpata. Hüppetorne oli kaks: kolme ja viie meetri kõrgune. Ajapikku mädanesid need läbi, muutusid ohtlikuks ja pandi kinni."

Mihhailov usub, et Kohtla-Järve ujula on oma aja ausalt ära teeninud ja oma eesmärki truult täitnud. Seda võib julgelt nimetada spordiveteraniks, millest austusavalduste saatel peagi ajalugu saab. Selles basseinis on treeninud Nõukogude Liidu koondise liikmed, teiste seas Jelena Sladzevskis − Eesti ujumise ajaloos ainus NSV Liidu rahvaste spartakiaadi medaliomanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles