Mööduja võttis tänaval kinni kaupluseröövli

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru maakohus võttis vahi alla 32aastase mehe, kes üritas eelmisel nädalal Narvas noa ähvardusel kaht kauplust röövida ning kelle juhuslik mööduja tänaval kinni nabis.  

21. aprillil kell 17.40 sai politsei teate röövikatse kohta Kangelaste tänavas asuvas poes, kuhu sisenenud mees nõudis oma nägu varjates ja noaga ähvardades müüjalt raha. Kui viimane keeldus raha andmast, kurjategija lahkus.  

Politseinikud jõudsid kohale mõne minutiga, kuid mees oli selleks ajaks juba põgeneda jõudnud. Sündmuskohal kogus politsei lisainfot juhtunu kohta ning asus kirjeldusele vastavat meest piirkonnast otsima.  

Umbes tunni möödudes sai politsei samasuguse teate röövimiskatse kohta Puškini tänava kauplusest, kus ründaja samuti müüjat noaga ähvardas. Raha saamata, vigastas ta naist ja üritas põgeneda. Väljas takistas mehe põgenemist juhuslik mööduja ning kiiresti saabus kohale politseipatrull, kes röövimises kahtlustatava mehe kinni pidas.

Esmase info kohaselt vahetas mees kahe röövimiskatse vahel riideid, kuid politseinikud tuvastasid, et need kaks juhtumit olid omavahel seotud.

Puškini tänava kaupluse 57aastane müüja, kes sai rünnakus viga, toimetati haiglasse. Õnneks ei olnud tema vigastused rasked ja praeguseks on ta lubatud kodusele ravile.

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Vitali Kondratjevi sõnul on sellised juhtumid pigem erandid ning mõjutavad kindlasti kõigi elanike turvatunnet. "Suur tänu vaprale mehele, tänu kellele õnnestus ründaja kiiresti kinni pidada. Nähes kauplusest põgenevat ründajat, sekkus ta kõhklusteta ning takistas röövli teekonda, hoides teda kuni politsei saabumiseni kinni," ütles Kondratjev.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri Priit Heinsoo sõnul on röövides kahtlustatav varem väärteokorras karistatud varavastase süüteo eest, nüüd aga pani ta lühikese ajavahega toime kaks rasket kuritegu. "Praegusel juhul kaasnes mehe tegevusega ka vägivald, mis näitab, et tema teod on muutunud ajas raskemaks ning ta on valmis kasutama ka relva." Selline ajas eskaleeruv käitumine viitab Heinsoo sõnul sellele, et kahtlustatav võib vabaduses viibides panna toime uusi raskeid kuritegusid, mistõttu pidas prokuratuur tema vahistamise taotlemist vältimatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles