Leedu kuulus vigurlendur näitab trikke Jõhvi lennuväljal

Põhjarannik
Copy
Leedu vigurlendur Jurgis Kairys on lennanud läbi nii Vilniuse kui ka Riia sildade alt.
Leedu vigurlendur Jurgis Kairys on lennanud läbi nii Vilniuse kui ka Riia sildade alt. Foto: JKAIRYS.COM

24. juulil sooritab Jõhvi lennupäeval peadpööritavaid trikke Leedu legendaarne vigurlendur Jurgis Kairys.

69aastane Kairys on tulnud vigurlennu harjutustes nii Euroopa kui ka maailmameistriks. Tema kuulsaim vigurlend toimus 1999. aastal, mil ta lendas 25 minutit kestnud lennu jooksul Vilniuses läbi kümne silla alt. Kaunases "puges" ta selili pööratud lennukiga läbi jalakäijate silla alt. 2010. aastal lendas Kairys Riias läbi üle Daugava viiva vantsilla alt. Muu hulgas on ta ise välja arendanud ka aeroakrobaatikaks mõeldud lennuki JuKa.

Jõhvi lennuväljal korraldataval lennupäeval teeb Kairys vigurlennu lennukiga SU-31.

Lennupäeval on kavas õhusõidukite mõõduvõtud, demolennud. Samuti on lennupäevale oodatud langevarjurid ja mudellendurid. Lennuväljal saab tutvuda mitmesuguste õhusõidukitega: Cessna 172M, Aviat Husky A-1B, Piper Cherokee, Enstrom 480B. Ennast tutvustavad lennukite hooldusega tegelev ettevõte Magnetic MRO, Eesti lennuakadeemia, transpordiamet ja päästeamet.

Kontserdikavas esinevad Jõhvi bigbänd, Kohtla-Järve gümnaasiumi noorteorkester ning ansambel DB4 (direktor Hendrik Aguri ja õpilaste bänd) ning ansambel Shanon. Kohtla-Järve gümnaasium hakkab sellest sügisest õpetama lennundusega seotud erialasid.

Päev varem, 23. juulil toimub Jõhvi lennunduskonverents, kus põhitähelepanu on regionaallennunduse arendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles