Peipsi äärde tekib nädalavahetusel 43 ajutist restorani

Põhjarannik
Copy
Teiste seas ootab nädalavahetusel külastajaid taas Pärnaõue Resto Rannapungerjal.
Teiste seas ootab nädalavahetusel külastajaid taas Pärnaõue Resto Rannapungerjal. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

21. ja 22. augustil avavad 175kilomeetrisel teekonnal Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel oma uksed 43 pop-up-restorani.

Neljandat korda toimuval "Peipsi toidu tänava" festivalil pakutakse kõike paremat, mida kohalikust toormest valmistada saab − nii traditsioonilist Peipsi toitu kui ka tänapäevase aktsendiga valmistatud roogasid.

Peipsi ääres on praegu kõige külluslikum aeg, mil valminud on kõikvõimalikud aia-, metsa- ja põllusaadused. Kõigest sellest valmistavad 43 pop-up-restorani Vasknarvast Saaboldani külastajate rõõmustamiseks oma parimaid toite. Samuti saab sel nädalavahetusel Peipsimaa lugematutest müügipunktidest kogu seda rikkust, mis Peipsi ääres kasvab, kaasa osta.

Ida-Virumaa piirides peaks avanema kaheksa restorani: Vasknarvas, Alajõel, Tudulinnas, Lemmakul, Rannapungerjal ja Kauksis ning selle ümbruses.

Sel aastal saab Peipsi toite nautida ka sadamates, kus kahepäevarestoranidena ootavad Vasknarva, Mustvee, Tartu Lodjakoja, Luunja, Räpina, Lobotka ja Värska sadamad. Pop-up-restoranid on avatud 21. augustil kella 11-21 ja 22. augustil kella 11-17.

175 kilomeetri pikkune teekond annab võimaluse pop-up-restorane hajutada ja enamik neist tegutseb õues. Festivali koordinaatori Triinu Akkermanni sõnul järgitakse kehtivaid lubatud külastajate piirarve ning vaktsineerimis-, koroona läbipõdemise või testitõendit esitada ei ole vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles