Kohtunik Liina Naaber-Kivisoo ei taha, et inimesi kohtuga hirmutatakse

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Viru maakohtu esimees Liina Naaber-Kivisoo esindab Eesti kohtunike uut põlvkonda, kelle südameasjaks on muuta kohtusüsteem läbipaistvamaks ning inimlähedasemaks.
Viru maakohtu esimees Liina Naaber-Kivisoo esindab Eesti kohtunike uut põlvkonda, kelle südameasjaks on muuta kohtusüsteem läbipaistvamaks ning inimlähedasemaks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Tänavu veebruaris Viru maakohtu esimeheks saanud Liina Naaber-Kivisoo esindab Eestis uut kohtunike põlvkonda, kes leiab, et kohtu tegevus peab olema läbipaistev ning inimestele arusaadav. Kohus ei tohi olla hirmus koht, mille uksest ei julge keegi sisse astuda, ütleb ta.

Teie ametisse asudes ütles justiitsminister Maris Lauri teie kohta, et te mõistate Viru maakohtu rolli piirkonna arengu toetamisel. Mida see tähendada võiks?

Rääkisin sellele kohale kandideerides, et maakohus ei ole eraldiseisev asutus, vaid üks osa siin piirkonnas tegutsevast riigisüsteemist. Lisaks sellele, et mõistame iga päev kohut, osalen nii mina kui teised kohtunikud siinse piirkonna elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles