"Rahvuskultuuride loomepada" pakub tegevust nii suurtele kui väikestele

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Lahtisel tulel valmistatud Usbeki pilaff on tõeliste gurmaanide maiuspala.
Lahtisel tulel valmistatud Usbeki pilaff on tõeliste gurmaanide maiuspala. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Vähemusrahvuste kultuurifestivalil "Rahvuskultuuride loomepada 2021" saab mekkida rahvustoite, katsuda jõudu rahvamängudes, tutvuda mitmesuguste näitustega ning teha palju muudki põnevat.

Tänavune festival on pühendatud rahvuskultuuriseltside ümarlaua 25. aastapäevale. Ümarlaua juhi Aleksandr Dusmani sõnul on sellele oodata umbes 150 osalejat.

Üritused toimuvad paralleelselt nii Jõhvi muusikaväljakul kui ka kontserdimajas. Sissepääs muusikaväljakule on tasuta, kuid toitude eest tuleb maksta − korraldajad lubavad, et hinnad saavad olema taskukohased.

Loomepada lööb podisema 26. septembri südapäeval. Rahvustoite valmistuvad tutvustama kümne rahvuskultuuriseltsi esindajad, kellega ühinevad Aserbaidžaani toite pakkuvad kohvikud ja Peipsi-äärsed külalised.

Need, kel keha kinnitatud, võivad mõõtu võtta vene, eesti, tatari, ingerisoome, valgevene ja ukraina seltside ettevalmistatud lõbusates rahvamängudes − korraldajate kinnitust mööda saavad end proovile panna nii lapsed kui ka täiskasvanud.

Stiliseeritud telkides saab tutvuda eri rahvaste traditsiooniliste olmeesemetega.

Jõhvi kontserdimajas saab kella 16ni vaadata näitusi, võtta osa käsitöötubadest ja meistriklassidest ning osaleda kirjanduslikel kohtumistel luuletajate ja kirjanikega.

Kell 14.30 annab tund aega kestva kontserdi Torupilli Jussi trio.

Kell 16 algab juubelile pühendatud galakontsert, kus astuvad üles rahvuskultuuriseltside isetegevuskollektiivid.

Koroona leviku piiramise nõuete kohaselt võivad kontserdimajja siseneda üksnes vaktsineerimiskuuri läbinud, COVID-19 läbi põdenud või negatiivse testitulemusega inimesed. Vaktsineerimata festivalikülaliste tarbeks on korraldajad varunud kiirteste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles