Idavirulased lasid muusikaväljakul eri rahvaste toitudel hea maitsta

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy

Pühapäeval täitus Jõhvi muusikaväljak telkidega, mille kohal hõljusid pirukate ja muude maiuspalade hõrgutavad aroomid − käima läks traditsiooniline vähemusrahvuste kultuurifestival "Rahvuskultuuride loomepada". Huvilisi ja maiustajaid jagus sel päeval nii muusikaväljakule kui ka kontserdimajja küllaga.

Peomelu läks väljakul lahti kell kaheksa hommikul: festivalil osalejad püstitasid telke ja tegid muid ettevalmistusi. Kõikjal levisid säärased aroomid, et toidutelkidest niisama mööda jalutada oli lihtsalt võimatu − inimesed astusid ligi ja pärisid, millal juba mekkida saab. Paljud ei hakanud festivali ametlikku avamist ära ootamagi: niipea kui kõik valmis oli, läks degusteerimine lahti − ja nii aktiivselt, et neile, kes veidi hilisemaks jäid, toitu ei jagunudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles