Isehakanud jõhvikas esitleb "Minu Jõhvit"

Põhjarannik
Copy
Hendrik Pillmann lõi 2017. aastal käed Jõhvi põhikooli direktori Liina Mihkelsoniga, et alustada tööd geograafia ja ühiskonnaõpetuse õpetajana.
Hendrik Pillmann lõi 2017. aastal käed Jõhvi põhikooli direktori Liina Mihkelsoniga, et alustada tööd geograafia ja ühiskonnaõpetuse õpetajana. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Hendrik Pillmann, kes töötas kaks aastat Jõhvis õpetajana ja pani võõras linnas läbielatu kaante vahele, kohtub sel nädalavahetusel Jõhvis ja Toilas lugejatega.

Hendrik Pillmann, kes töötas kaks aastat Jõhvis õpetajana ja pani võõras linnas läbielatu kaante vahele, kohtub sel nädalavahetusel Jõhvis ja Toilas lugejatega.

"Minu Jõhvi. Isehakanud jõhvikas Ida-Võlumaal" esitleb noore õpetaja lugu ja vastab mitmel moel küsimusele, mis tunne on hüpata pea ees tundmatusse.

Hendrik Pillmann oli noormees, kes eluaeg elanud turvalises Tartus, lapsepõlvekodus, vene keelt ta ei osanud ja kooli oli kogenud vaid õpilase rollis... Aga programmi "Noored kooli" raames hüppas ta "Ida-Võlumaale" ja hakkas jõhvikaks ning kooliõpetajaks.

"See raamat on eelkõige jutustus minu kahest aastast IdaVirumaal Jõhvis. Võib ju mõelda, et päevaplaan oli lihtne: äratus, tööle, magama ja nii mitu päeva nädalas, mitu kuud aastas ja mitu aastat järjest. Vastupidi eespool kirjeldatud päevaplaanile pakkus Jõhvi mulle siiski midagi enamat − aega avastada iseennast huvitavate inimeste, juhtumiste ja tunnetamiste kaudu," kirjutab Hendrik Pillmann.

Oli hetki, mis surusid noore mehe põlvili või tõstsid hoopistükkis taevakaarele hõljuma. Oli rõõmu, oli kurbust. Sellest raamat pajatabki.

Hendrik Pillmann räägib lähemalt oma raamatust laupäeval, 9. oktoobril kell 12 Jõhvi keskraamatukogus ja pühapäeval, 10. oktoobril kell 15 Toila raamatukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles